Rijs: Pravo pitanje je da li Srbija sarađuje

Holandija ne namerava, za sada, da promeni svoj stav u vezi sa odmrzavanjem Prelaznog trgovinskog sporazuma između Srbije i EU, pišu Novosti. "Naš stav se ni u kom slučaju nije promenio", potvrdio je portparol holandskog ministarstva spoljnih poslova Bart Rijs.

"Uslovi su poznati", rekao je Rijs i precizirao da je to puna saradnja s Haškim tribunalom, "što, nažalost, još nije slučaj". "Najbolji primer pune saradnje bio bi hapšenje i izručenje generala Mladića", rekao je Rijs.

Moguće je da će se na sledećem sastanku ministara razgovarati o Srbiji, najavio je portparol holandskog ministarstva spoljnih poslova i dodao da, međutim, nikakva odluka ne može da bude doneta bez pune saradnje.

"Zanimljivo je da nam postavljaju pitanje da li se naš stav promenio. Pravo pitanje je da li Srbija u potpunosti sarađuje, a ne da li Holandija menja svoj stav. Ovaj isti odgovor dajem već poslednje dve godine", rekao je Rijs.

 

  • Zbogom, Srbijo

    13.09.2009 05:24
    Zbogom, Evropo
    E dokle vise s njima i tim cokoladnim djeneralom...more... odo da turiram dizel Golfa II, pa kad izazovem globalno otpopljenje, i otopi se led s polarnih kapa, Hoandezi ce da gaje tulipane u camcima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti