VIDEO: Holivudski reditelj podelio snimak policijske brutalnosti u Beogradu, Amerikanci zbog njegovog tvita pozivaju na smenu Trampa i prestanak finansiranja policije u SAD

Čuveni reditelj Morgan Frimen podelio je juče na Tviteru snimak policijske brutalnosti u Beogradu.
U pitanju je snimak kada više od deset policajaca "pendreči" demonstranta koji leži na zemlji. 
 
On je u opisu videa napisao "Law & Order" ("Zakon i red") ne precizirajući tačno o čemu se radi u snimku i gde je načinjen.
 
Ovo je izazvalo konfuziju među Frimenovim pratiocima, jer su mnogi mislili da je snimak nastao na protestima koji se trenutno dešavaju u Americi, a koji su trenutno najnasilniji u Portlandu. 
 
Snimak je podeljen više od dve hiljada puta, a dobio je skoro četiri hiljade lajkova. 
 
Iako su pojedinci pokušali da ukažu na to da na videu očigledno nije prikazana američka policija, te da se radi o "nekoj balkanskoj državi", više je bilo onih što su žalili što žive u ovakvim vremenima "u Trampovoj državi" i koji su pozivali na otpuštanje policajaca kao i prestanak finansiranja američke policije. 
 
 
Američki tviteraši su, između ostalog pisali "Ovo podseća na Rodnija Kinga" (Afroamerikanac koga su policajci u Los Anđelesu pretukli na smrt 2012. godine), "Ovo je odvratno", "Dok sve ovo ne prođe, nemojte ni da sanjate o odlasku u Ameriku", "Kako je ovo zakon i red? Odvratno. Nisu ga čak ni uhapsili već ga pretukli, pola njih nije ni videlo šta je uradio", "To je to, završila sam sa ovom zemljom", "Mislio sam da je nelegalno ostaviti nekog u bespomoćnom stanju. Na minut sam pomislio da su drugi policajci prišli da pomognu", i slično. 
  • Falschnachrichten

    24.07.2020 21:10
    To se može svesti kao primer lažnog izveštavanja kojem masovno pribegavaju mediji a sve usled trke za senzacionalizmom umesto bavljenja žurnalistikom što bi im trebao biti posao, iako u ovom konkretnom slučaju to nije bila namera autora. Na primer i u ovom tekstu ima takvih elemenata, pa je tako autor odlučio da objavi lažnu informaciju da je Rodni King pretučen na smrt 2012. godine, dok je prava istina da je pretučen još 1991. godine i ne na smrt, a umro 2012. godine od droge.
  • Student

    24.07.2020 10:01
    @Smilje i bosilje
    A gde je uopste u tekstu spomenuto da je rec o glumcu Morganu Frimenu?
  • Smilje i bosilje

    23.07.2020 18:53
    Čitate li vi i sitna slova?
    Da li je neko otišao na profil tog @mjfree i pročitao opis naloga u kom piše "NOT THE ACTOR!"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.