VIDEO: Čokolada za šmrkanje

Iz Belgije se turisti ne vraćaju bez pralina, ali zbog Dominika Persona njihov izbor više nisu samo table sa marcipanom i kremovi sa likerom, već i bombone od piletine, bajadera sa karfiolom i gotovo neverovatni čokoladni prah za šmrkanje.
Iz Belgije se turisti ne vraćaju bez pralina, ali zbog Dominika Persona njihov izbor više nisu samo table sa marcipanom i kremovi sa likerom, već i bombone od piletine, bajadera sa karfiolom i gotovo neverovatni čokoladni prah za šmrkanje.

U poslednje vreme, turistički vodiči i magazini za putovanja obavezno uvrštavaju radnje Dominika Persona u Brižu i Antverpenu kao mesta koja vredi posetiti. Podjednako su mu uspešne i radnja u Antverpenu, u palati u kojoj je boravio i Napoleon Bonaparta, kao i u Brižu, mestu sa oko 20.000 stanovnika i 52 radnje za prodaju čokolade.

Ovaj šokolatijer, kako je sam sebe nazvao, proslavio se izumom za članove benda "Rolling Stones". Slutio je da se Mik Džeger i kompanija neće oduševiti tu i tamo ponekom štanglom, pa im je za žurku u Briselu napravio čokoladni prašak za ušmrkivanje. Stonsi su se ludo provodili uz puder od kakaa, đumbira i nane koji se uz pomoć dve kašičice katapultira u nozdrve, tvrde strani mediji.

Ono što je počelo kao šala za rokere u gostima postalo je jedan od najvažnijih Personovih proizvoda. Kupci čekaju u redovima da nabave spravicu i prah iz njegove radionice. Prema njegovim rečima, ovo je sjajna stvar za sladokusce na dijeti. Mozak prima informacije o čokoladi pa je čovek zadovoljan i srećan, ali u njegov organizam ne ulazi nijedna kalorija.

Bivši kuvar izgleda da ne može da radi samo sa šećerom i kakaom i ne odriče se namirnica iz stare profesije. Čokolade utapa u sake, uvija ih u duvan i kobasicu, puni piletinom i proprženim crnim lukom. Jedan od poslednjih šokova je ruž od čokolade. Teško da će biti dugotrajan, prenosi Mondo.

  • Andro

    31.05.2011 18:32
    ??
    Da, samo čemu ušmrkavanje čokoladnog praha, ako unutra nema još NEČEGA?
  • Valoon

    30.05.2011 19:35
    ...
    Briž nema 20 nego 120 hiljada stanovnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti