Astronautkinja NASA planira da glasa iz svemira na izborima u SAD

Astronautkinja američke svemirske agencije NASA Kejt Rubins izjavila je danas da na predstojećim izborima u SAD planira da glasa iz svemira, više od 300 kilometara iznad Zemlje.
Rubins je trenutno u Rusiji, gde se sa dva kosmonauta priprema za lansiranje ka Međunarodnoj svemirskoj stanici u orbiti Zemlje sredinom oktobra. Oni će tamo ostati šest meseci.
 
"Mislim da je veoma važno za svakog da glasa. Ako mi to možemo da uradimo iz svemira, verujem da ljudi to mogu da učine i sa zemlje", kazala je Rubins za Asošiejted pres.
 
Većina američkih astronauta živi u Hjustonu, u saveznoj državi Teksas, koja svojim gradjanima omogućava da glasaju iz svemira putem bezbednog elektronskog listića.
 
"Od ključne je važnosti da učestvujete u našoj demokratiji. Čast nam je što smo u mogućnosti da glasamo iz svemira", navela je Rubins.
 
Astronauti NASA su i ranije glasali iz svemira.
  • Ajde?

    26.09.2020 19:45
    To je njena privatna stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.