Kažnjen sa 400 evra jer je jeo burek bez maske, buregdžinica nudi da plati kaznu

Buregdžinica u Ljubljani je ponudila da plati kaznu momku koji je kažnjen jer je na javnom mestu skinuo masku da bi pojeo burek.
"Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo da ga pitamo gde je kupio burek. Ako se dokaže da je naš burek, spremni smo da mu platimo kaznu", objavila je na Fejsbuku poznata buregdžinica "Burek Olimpija".
 
Slučaj momka koji je sa 400 evra kažnjen u centru Ljubljane jer je skinuo masku da bi pojeo burek postao je veoma popularna tema u Sloveniji, a fotografija kako mu policajac ispisuje kaznu proširila se internetom.
 
O njemu se pričalo i u parlamentu.
 
Opozicija ga je iskoristila da bi kritikovala preduzete mere i opisala ih kao apsurdne i preterane, a za kazne istakla da su diskriminatorne, jer su se u javnosti neki političari pojavljivali bez maski, ali nisu kažnjeni, navodi Jutarnji list.
 
Slovenačka policija tvrdi da je kažnjavanje bilo opravdano, jer momak nije u skladu sa propisima nosio masku na javnom prostoru.
  • Mirjana

    22.11.2020 19:12
    A koncerti,sahrana patrijarha sve bez maske i bez distance. Nece oni placati kaznu sto bi okini sirotinju po dzepu. To je nasa buducnost gde ce drugi upravljati nasim vremenom,gde ce covek koji radi za 30 000 puniti budzet,koji isto tako ne moze da pregura mesec da ima za hranu,roditelje,decu.. Gde mutljavine i petljavine bolje prolaze nego neko ko ide i 8 sati minimum radi i po snegu kisi hladnoci suncu mraku da bi stvorio sebi koru hleba. Gde gledas da ti dete umire a nemas para da mu platis operaciju dok oni prave puteve i Beograd na vodi. Gde rec mladih ne vredi ni blata.
  • Sale

    22.11.2020 10:35
    Ne čudite se i ne rugajte Slovencima jer je i kod nas počela ista sumanutost. Pogledajte najnoviju imbecilnu meru za javni prevoz.
  • Ilija

    22.11.2020 09:28
    Naravoucenije,kada idete da jedete burek sa sirom ,stavite vizir umesto maske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.