Knjiga o ultradesničarskom političaru hit zbog naslova i praznih stranica

Knjiga o ultradesnom opozicionom političaru Mateu Salviniju na vrhu je liste najprodavanijih naslova na italijanskom Amazonu iako sadrži samo prazne stranice.
Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo verovati, poštovati ga i obožavati" na 110 stranica i uz cenu od 6,99 evra nudi prazne stranice i već danima je u vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na italijanskoj stranici internet prodavca.
 
"Knjiga je puna praznih stranica. Uprkos višegodišnjem istraživanju, nismo mogli da pronađemo ništa što bismo rekli po tom pitanju pa, molim vas, slobodno je koristite za sopstvene beleške", navodi se u opisu knjige.
 
Kao autor navodi se "Aleks Grin, politički analitičar" i verovatno se radi o pseudonimu. Prema Amazonu, knjiga je objavljena o ličnom trošku autora u februaru 2019.
 
Očita šala privukla je pažnju mnogo italijanskih medija među kojima su i La Stampa, La Repubblica, Il Fatto Quotidiano ili Sole 24 Ore.
 
Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne, a prosečna ocena je 4,7 zvezdica.
 
"Dugotrajno i naporno čitanje, ali vredelo je", piše jedan kupac.
 
Nekima se šala ipak nije dopala.
 
"Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodatoj u spletki s levičarskim Amazonom samo za zabavu levičara", napisao je muškarac koji je knjigu ocenio jednom zvezdicom. "Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne bi trebalo da je kupite!", dodao je.
 
Salvini (47) je vođa stranke Liga. Političar koji deli društvo poznat je po tvrdim stajalištima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa.
  • NezainteresovaniLala

    07.12.2020 19:47
    Trc
    Patriote su patriote ako iz budžeta ljubljene drzave na ime putnih troškova,za godinu dana,na relaciji NS-Bg podignu 8,5 miliona dinara.
    To su dripci i populisti!
    A usta im puna price o tzv. izdajnicima:N1, Nova S,Danas,Seka Sabljic,Vreme,Dubravka Stojanović, Bjelogrlić,Jovo Bakić...
  • !

    03.12.2020 22:29
    @Eki, ne, lazne patriote i nase patriJote su ultradesnicari.

    A patriote su ono koji rade da svima bude dobro, koji postuju zakone i propise ali i rade na njihovom poboljsanju i oni koji cuvaju zivotnu sredinu i prirodu...

    Nemate vi pojma o patriotizmu
  • Eki

    03.12.2020 13:46
    Znači tako
    Patriote su sada ultradesničari?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.