Otvoren najdublji bazen na svetu

Najdublji bazen na svetu, u Poljskoj, koji je zbog pandemije virusa korona jesenas radio samo kratko, nadmudrio je vlasti i ponovo je otvoren jer se proglasio za "najdublji simulator uslova za ronioce na svetu".
Otvoren najdublji bazen na svetu
Foto: Pixabay
"Nismo više bazen, nego simulator za ronjenje. Zato je sve u skladu s propisima", odgovorili su vlasnici bazena "Dipspot" u Mščonovu kraj Varšave na pitanje lista Gazeta viborča kako to da se danas otvaraju kada svi ostali bazeni u zemlji ne smeju da rade zbog protivepidemijskih mera.
 
"Dipspot", dubok čak 45,4 metra, dublji više od tri metra od ranijeg rekordera u Padovi, u Italiji, prima rezervacije za posetioce i naglašava da poštuje sve propisane sanitarne mere.
 
Kada nema sanitarnih mera ni pandemije bazen prima 45 osoba na sat, ronioce snimaju i podvodne kamere, a ako žele dobijaju snimak da bi mogli da analiziraju svoju tehniku ronjenja. Uz najdublji bazen na svetu je i pet hotelskih soba za ronioce ispod nivoa vode, tako da kroz prozore vide ša se radi u bazenu.
 
"Ronioci moraju redovno da vežbaju. A u Poljskoj nemaju baš mnogo prostora. U jezerima ne može da se roni tokom cele godine, zimi je voda hladna, a U našim jezerima vidljivost je slaba. Bazena dubljih od dva metra nema. Otud ideja da napravimo dubok bazen s vodom temperature oko 32 stepena", kazao je prošle jeseni, pred otvaranje bazena, njegov vlasnik Mihal Braščinjski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.