Degustatori vina traže prioritetnu vakcinaciju: Enolog bez čula ukusa je kao muzičar bez instrumenta

Francuski degustatori vina žele da budu deo prioritetnih grupa za vakcinisanje protiv korona virusa jer strahuju da će izgubiti čulo mirisa ako se zaraze.
Degustatori vina traže prioritetnu vakcinaciju: Enolog bez čula ukusa je kao muzičar bez instrumenta
Foto: Pixabay
Istraživanje Saveza enologa pokazalo je da više od trećine degustatora koji su bili zaraženi tvrdi da je zaraza uticala na njihovu sposobnost da rade svoj posao.
 
Iz Saveza napominju i da su zabrinuti svi u industriji vina. Pojedinci koji su se školovali za enologe morali su da prekinu proces nakon što su se zarazili korona virusom s obzirom na važnost čula ukusa i mirisa za taj posao.
 
Predsednik Saveza Didier Fages saopštio je da su poslali dopis i predsedniku Makronu i premijeru Kasteksu tražeći da degustatori vina budu među prioritetnim grupama za imunizaciju.
 
U obrazloženju zahteva naveli su da su čula ukusa i mirisa ključna za njihov posao. Kako su to slikovito objasnili, kad enolog izgubi čulo, to je isto kao kad muzičar nema instrument.
  • Evilsanta

    28.04.2021 11:16
    Sarlatani
    Dokazani sarlatani sa laznom profesijom. Sarena laza za mase
  • СРПСКА АТИНА

    26.04.2021 11:14
    СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ
    Ми Срби Вам пружамо прилику да сви етнолози дођу у Србију да се вакцинишу !

    Успут да пробају нека од најбољих вина на свету !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti