Devetogodišnja Meksikanka ima veći IQ od Ajnštajna i studira dva fakulteta

Adara Perez iz Meksiko Sitija testira svoju inteligenciju od četvrte godine, a sada ima devet godina i studira za dve diplome.
Devetogodišnja Meksikanka ima veći IQ od Ajnštajna i studira dva fakulteta
Foto: Pixabay (ilustracija)
Paralelno parati predavanja iz sistemskog i industrijskog inženjerstva na dva različita meksička univerziteta.
 
Svoja interesovanja usmerila je na Univerzitet u Arizoni, gde joj je ponuđeno mesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku, kako bi mogla da ostvari svoj san, piše Noizz.
 
Inače, Adari je dijagnostifikovan autizam kada je imala tri godine, a tokom osnovne škole je doživljavala nasilje, jer su ostala deca mislila da je "čudna". Ove nesrećne situacije zapravo su bile okidač da se otkrije koliki naučni potencijal ima ova devojčica.
 
Kako kaže njena majka Naleli Sančez, Adara se igrala u kućici, kada su je deca zaključala unutra. Počeli su da viču i govore joj ružne stvari.
 
"Počeli su da udaraju kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju", rekla je njena majka.
 
Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je devojčica genije. Nakon dešavanja u školi, majka ju je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gde su vršeni razni testovi inteligencije. Na svim tim testovima postigla je rezultat 162. Poređenja radi, veruje se da su Ajnštajn i Hoking imali 160.
 
Devojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina i sada radi na diplomi onlajn. Osim toga, ona piše i knjigu.
  • Мирко

    09.07.2021 21:20
    Ако немате паметнија посла
    Помињање дотичног у Србији је срамота, после свега шта је чинио својој супрузи мајци њихове деце Милеви.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti