Lik Malog princa na avionima tokom parade 14. jula u Francuskoj

Francuska će odati poštu Malom princu čiji će lik biti na avionima tokom parade 14. jula, saopštilo je francusko vazduhoplovstvo.
Lik Malog princa na avionima tokom parade 14. jula u Francuskoj
Foto: Pixabay
Ove godine se navršava 75 godina od objavljivanja u Francuskoj čuvene novele Antoana de Sent Egziperija, koja je najpre objavljena 1943. godine u SAD.
 
"Time se odaje pošta univerzalnim humanističkim vrednostima svetski poznatog pisca Antoana de Sent Egziperija, pionira vazduhoplovstva i francuskog borca", navodi se u saopštenju vazduhoplovstva i Fondacije "Antoan de Sent Egziperi".
 
Na avionima će biti slika Malog princa sa zvezdanim nebom u pozadini.
 
Sent Egziperi, koji je bio zadužen za vazdušno izviđanje tokom nemačke invazije 1940. godine, opisao je svoje iskustvo u "Ratnom pilotu", knjizi objavljenoj 1942. godine.
 
"Mali princ" je njegova naredna knjiga, inspirisana nesrećom u Libiji u decembru 1935. godine kada su ga spasli beduini.
 
Planetarni uspeh "Malog princa", najčitanijeg dela francuske književnosti u svetu, usledio je nakon piščeve pogibije u julu 1944, tokom misije na Mediteranu.
 
Nakon ograničenja tokom prošlogodišnje parade za nacionalni praznik 14. jul, Francuska ove godine organizuje defile na Jelisejskim poljima, a posetioci moraju da imaju zdravstveni sertifikat i nose zaštitne maske.
  • Dragan

    15.07.2021 00:54
    Ah
    Kad je naš dan republike ?Kolko se sećam ovo indijansko pleme se zove Republika Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti