Pištolj kojim je ubijen Bili Kid na aukciji

Jedno od najpoznatijih oružja američkog Divljeg zapada, pištolj kojim je ubijen odmetnik iz 19. veka Bili Kid, naći će se sledećeg meseca na aukciji, objavila je aukcijska kuća Bonhams.
Pištolj kojim je ubijen Bili Kid na aukciji
Foto: Pixabay (ilustracija)
Očekuje se da će pištolj kojim je šerif Pat Geret ubio Bilija Kida na aukciji dobiti između dva i tri miliona dolara, prenosi Rojters.
 
Aukcijska kuća Bonhams je pištolj opisala kao "najznačajnije bogatstvo istorije Zapada" u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Pištolj je iz kolekcije teksaškog para Džima i Terese Erl, koji su oko 50 godina sakupljali zapadno oružje i druge artefakte. Džim Erl je umro 2019. godine i sada njegova porodica prodaje kolekciju.
 
Drugi najvažniji događaj na aukciji 27. avgusta u Los Anđelesu uključuje pušku koju je Bili Kid koristio u svom bekstvu iz zgrade suda u Novom Meksiku, u aprilu 1881. godine.
 
Bili Kid je bio čovek za kojim se tragalo u Arizoni i Novom Meksiku zato što je ubio osam muškaraca. Šerif Geret je Bilija Kida pronašao na ranču u Fort Samneru u Novom Meksiku nakon višemesečne potrage i pucao u njega 14. jula 1881. godine.
  • Zare

    22.07.2021 17:03
    Preciznije receno, revolver.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.