VIDEO: Dubai oborio još jedan rekord, sada ima i najdublji bazen na svetu

Najdublji bazen za ronjenje otvoren je u Dubaiju, a posetioci će moći da se spuste na 60 metara dubine do potopljenog grada i odigraju partiju stonog fudbala, na primer.
Dubai, turističko i poslovno središte usred užarene pustinje poznat je po ekstravagantnim atrakcijama, poput zatvorene skijaške staze, velikih vodenih parkova i najviše zgrade na svetu. Sada mogu da se pohvale još jednom jedinstvenom atrakcijom – najdubljim bazenom za ronjenje.
 
"Dip dajv Dubai" je ispunjen sa 14 miliona litara vode, koliko stane u šest olimpijskih bazena i dobio je potvrdu Ginisove knjige rekorda da je najdublji bazen na svetu za ronjenje.
 
Kompanija koja upravlja bazenom navodi da je on 15 metara dublji od bilo kog drugog bazena na svetu.
 
Dizajniran je u obliku školjke, kao asocijacija na tradiciju lova na bisere po kojem su Emirati poznati, a ujedno je i najveći podvodni filmski studio u regionu.
 
Ronioci se spuštaju do potonulog grada koji je opremljen ozvučenjem i rasvetom.
 
 
Na putu do dna nalaze se dve suve sobe ispunjene vazduhom gde ronioci mogu da predahnu.
 
Posetioci mogu da biraju da li će da rone sa bocom ili bez nje.

Teme

Dubai
  • Spens

    28.07.2021 21:39
    Kod nas
    Kod nas nisu kadri da okrpe sto su unistili na spensu dve godine Napolju za dva meseca od nule napravr nov .Aj sad sendvicari udrite minuse jer dr ne znate isprogramirali su vas ko robote za dve crvene sendvaju .E sta doceka ova zemlja pink i ostali sto okrecu malo mozga ko ga ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.