Tuži Mekdonalds, bilbord je namamio da prekrši post

Ruskinja Ksenija Ovčinikova tvrdi da je prekršila uskršnji post zato što ju je bilbord Mekdonaldsa namamio da kupi čizburger i zbog toga će tužiti američki lanac restorana brze hrane.
Tuži Mekdonalds, bilbord je namamio da prekrši post
Foto: Pixabay
Kako se navodi u tužbi podnetoj sudu u ruskom gradu Omsku, ona je u aprilu 2019, na sredini posta, šetala Ulicom Karla Marksa gde je naišla na bilbord sa reklamom Mekdonaldsa za čizburger i čiken meknagetse.
 
Ona tvrdi da je reklama narušila njena religiozna osećanja i namamila je da kupi čizburger, čime je prekršila post, prvi put u poslednjih šesnaest godina.
 
"U tom trenutku, postila sam oko mesec dana. Kada sam videla bilbord, nisam mogla da odolim i otišla sam da kupim čizburger", navodi Ovčinikova u tužbi.
 
Ruskinja zahteva moralnu kompenzaciju od 1.000 rubalja (13,5 dolara) od popularnog lanca restorana.
 
S druge strane, iz Ruske pravoslavne crkve kažu da Ovčinikova treba da traži oproštaj od Boga, a ne kompenzaciju od Mekdonaldsa.
 
"Savetujemo joj da ode da se ispovedi, a ne na sud", poručuju iz crkve.
  • 002211

    17.05.2022 08:32
    Ruskinja je opičila, a s njom i crkva. :)))
  • Milicajac frilenser

    08.08.2021 14:08
    Ulica Karla Marksa, Mekdonalds, religijski post i ruskinja koja traži pravdu preko suda. Zvuči kao vic u kojem ne znam šta je tačno bilo, ali naš čovek je na kraju ispao najpametniji.
  • Vidoviti Limanac

    08.08.2021 11:26
    Kompenzacija
    Na mestu McD bi joj dao i 2000 rubalja u vaučerima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti