Darko pobegao iz zatvora pre 30 godina, sada se predao policiji jer je postao beskućnik

Begunac koji je pre skoro 30 godina pobegao iz zatvora u Australiji, Darko Dešić, predao se policiji jer je postao beskućnik zbog pandemije koronavirusa.
Darko pobegao iz zatvora pre 30 godina, sada se predao policiji jer je postao beskućnik
Foto: Pixabay (ilustracija)
Dešić je pobegao iz Grafton zatvora 1. avgusta 1992. godine, rekli su iz policije Novog Južnog velsa, prenosi CNN.
 
On je bio osuđen na kaznu zatvora od 13 meseci do tri i po godine, i to zbog uzgoja marihuane.
 
Sumnja se da je pobegao u Sidnej, a živeo je u kući u predgrađu po imenu Avalon. Nije mogao da plati kiriju jer nije imao novca zbog pandemije koronavirusa, pa je morao da napusti dom koji je iznajmljivao.
 
Spavao je na plažama Sidneja, sve dok nije odlučio da se preda policiji.
 
Dešić je rođen u bivšoj Jugoslaviji, a još uvek se ne zna u koju zemlju bi trebalo da bude deportovan - jedino se zna da nije državljanin Australije, navodi "CBS News".
 
Lokalni mediji navode da su imigracioni zvaničnici odustali od njegovog traženja i 2008. odobrili mu boravak u Australiji, dodaje ovaj australijski medij.
 
Odbijena mu je kaucija nakon što se pojavio pred sudom zbog bekstva iz zatvora, a krajem meseca će ponovo biti saslušan.
  • Petar Marovic

    19.09.2021 08:51
    Zagrebacka 11
    @Mudronije, kad bi znao u svetu postoje agencije koje na sudu nude kaucije koje kasnije masno naplate. Isto se pocelo desavati kod nas imas firmu koja je radila za vreme Nacizma za Hitlera i Gestapo zove se EOS oni odkupljuju dugove od firmi daju im 50-70% odmah duga kojeg recimo ti imas a onda tebe teraju sa masnim kamatama od 25% gore nego zelenasi. U sudskom sistemu svako moze da ponudi nekome kauciju ima cak pojedinaca koji ne traze nista jer im se ta kaucija svodi na odbijanje od poreza nakraju godine - advokati sebi prave reklame. Treba ovaj svet da pogodi jedan veliki meteorit da izgori sve na 5 miliona celzija sta su ljudi zakomplicirali to nema nigde u univerzumu.
  • Mudronije

    17.09.2021 13:00
    Čekaj,
    ... nema za kiriju ali ima za kauciju?
  • Steva

    17.09.2021 11:02
    ako može abolicija
    Mislim da bi povratak u Srbiju za nnjega bio krajnje nepovoljan jer bi dobio nanogicu i morao sam o sebi da se brine pa mu zato i ne pada na pamet ta solucija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.