Fajzer vakciniše sve stanovnike grada u Brazilu

Kompanija "Fajzer" proučiće efikasnost svoje vakcine protiv kovida-19 na osnovu vakcinisanja svih stanovnika brazilskog grada Toledo starijih od 12 godina, saopštila je danas ova kompanija.
Fajzer vakciniše sve stanovnike grada u Brazilu
Foto: 021.rs
Studijom će biti obuhvaćen grad od 143.000 stanovnika u zapadnoj državi Parana.
 
Akcija se izvodi u saradnji sa brazilskim Nacionalnim programom za vakcinaciju, lokalnim zdravstvenim vlastima, jednom bolnicom i univerzitetom.
 
"Fajzer" je saopštio da je cilj studije proučavanje ponašanja kovida-19 u uslovima realnog života nakon što je stanovništvo vakcinisano.
  • Jovan

    07.10.2021 00:20
    @mrva
    Zašto bi bilo neverovatno? U mnogim zemljama je procenat vakcinacije stanovništa koje može da se vakciniše skoro ili preko 90%, kao npr. u Irskoj gde živim....
  • mrva

    06.10.2021 20:31
    Da li je moguce da je svih 140k ljudi pristalo na vakcinaciju (pohvalno ako jeste), ili.. da li je moguce da su primorani? Obe varijante su mi neverovatne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.