Mafijaš bio u begu 20 godina, policija ga našla na Guglu

Policija u Španiji uhapsila je pripadnika italijanske mafije koji je 20 godina bio u bekstvu, nakon što ga je identifikovao Gugl.
Mafijaš bio u begu 20 godina, policija ga našla na Guglu
Foto: Google Maps
Naime, utvrđeno je da Đoakino Gamino živi pod lažnim imenom u gradu Galapagar nakon što je primećen u funkciji Street View na Gugl mapi.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije istaklo je da je 61-godišnji bivši mafijaški bos sa Sicilije opasan begunac.
Kako prenose lokalni mediji, Gamino je živeo kao prodavac na pijaci i kuvar u španskom gradu u blizini Madrida. On je uhapšen nakon dvogodišnje zajedničke operacije italijanskih i španskih vlasti.
 
Slika dostupna na Guglu prikazuje čoveka koji izgleda kao Gamino ispred prodavnice voća u Galapagaru u julu 2018. godine. U vreme hapšenja u decembru, Gamino je navodno pitao policiju: "Kako ste me pronašli? Nisam čak ni telefonirao svojoj porodici 10 godina."
 
Ovaj begunac je prvi put bio pritvoren u Barseloni pod optužbom za ubistvo i trgovinu drogom krajem 90-ih, ali je misteriozno pobegao iz rimskog zatvora 2002. godine. Očekuje se da će nakon ovog hapšenja biti izručen Italiji sledećeg meseca.
 
Slučaj sličan ovome dogodio se u martu prošle godine. Tada je član italijanske mafijaške bande takođe uhapšen u Dominikanskoj Republici, nakon što su njegove tetovaže prepoznate na snimku kuvanja na Jutjubu.
  • Uroš.

    07.01.2022 12:50
    Mafija Š
    Ne zna leva šta radi desna.
  • Seremvamseutonfilm

    07.01.2022 12:09
    pa ga pustio apelacioni sud...
    ah da, nije u serbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.