Američka kompanija planira filmski studio u svemiru

Space Entertainment Enterprise (S.E.E), kompanija koja je koproducent najavljenog filma koji Tom Kruz želi da snimi u svemiru, planira da pokrene produkcijski studio u nultoj gravitaciji.
Američka kompanija planira filmski studio u svemiru
Foto: Pixabay
Prema pisanju Variety, S.E.E. je objavila planove za izgradnju modula svemirske stanice sa prostorom koji će biti namenjen sportskim i zabavnim sadržajima, kao i studijskim prostorom koji će koristiti za proizvodnju sopstvenih projekata, ali koji će i izdavati drugima. 
 
Ovi planovi, kako je objavljeno, trebalo bi da budu ostvari do decembra 2024.
Pod nazivom SEE-1, modul je namenjen za filmske, televizijske, muzičke i sportske događaje, kao i umetnike, producente i kreativce koji žele da prave sadržaje u svemiru, a objekti će omogućiti razvoj, proizvodnju, snimanje, emitovanje i lajv striming dešavanja.
U "kinematografskoj svemirskoj trci" Rusija vodi u odnosu na Sjedinjene Američke Države koje su, takođe, najavile snimanje filma u svemiru vrednog 200 miliona dolara.
 
Glumica Julija Peresiljd i reditelj Klim Šipenko su se, naime, 5. oktobra prošle godine vinuli u svemir, gde su proveli 12 dana u misiji snimanja ostvarenja pod nazivom "Izazov" ("The Challenge"). U pitanju je "svemirska drama" o ruskoj lekarki koju šalju na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi spasila život kosmonautu.
 
Modul ruske svemirske letelice Sojuz MS-18, uspešno se prizemljio 17. oktobra 2021, a ekipa nije krila oduševljenje što su u nultoj gravitaciji snimili kadrove za prvi film koji je snimljen u svemiru.
 
S druge strane, još jula 2020. je objavljeno da holivudska zvezda Tom Kruz i reditelj Dag Liman planiraju da snime igrani film u svemiru i to u saradnji sa SpaceX Ilona Maska i NASA.
 
Izvori bliski portalu Variety tada su tvrdili da će budžet ovog filma iznositi barem 200 miliona dolara, dok će Tom Kruz (koji bi bio i producent) zaraditi, prema procenama, između 30 i 60 miliona dolara. Međutim, i dalje se ne saopštava datum početak snimanja ovog filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.