Melanija Tramp nije zaradila željenih 250.000 dolara od aukcije

Tri predmeta koja je ranije ovog meseca bivša prva dama Amerike Melanija Tramp stavila na aukciju, nisu dostigla željeni iznos od 250.000 dolara.
Beli šešir sa širokim obodom koji je gospođa Tramp nosila tokom jednog zvaničnog prijema u Beloj kući, akvarel na kom se ona vidi kako nosi taj šešir, kao i nezamenjivi token (NFT) sa ilustracijom i animacijom, prodati su, sa još dva predmeta oko kojih je bilo nadmetanja, po početnoj ceni od po 1.800 SOL (jedinica kriptovalute, jedan SOL vredi oko 178 dolara). 
 
Tu kriptovalutu je bivša prva dama odabrala kao jedini način plaćanja.
Razlog zašto nije dostignut željeni iznos od 250.000 dolara je taj što su tokom poslednje dve nedelje aukcije sa kriptovalutama ozbiljno pale, a vrednost različitih kriptovaluta je snižena između 20 i 40 odsto, što je bio slučaj i sa jedinicom SOL.
 
Deo ponuđene kolekcije prodat je za oko 170.000 dolara, što je za 80.000 dolara ispod očekivane početne cene.
Nekadašnja prva dama Amerike u decembru je na Tviter nalogu objavila da lansira novu platformu za nezamenjive tokene na svom sajtu MelaniaTrump.com. 
 
Prvi objavljeni NFT pod nazivom "Melania's Vision" mogao je da se kupi za jedan SOL, odnosno za oko 150 dolara.
 
Reč je o nezamenljivom tokenu akvarela francuskog umetnika Marka Antoana Kulona, na kom se nalaze oči nekadašnje prve dame. Za kolekcionara, koji odluči da kupi ovo delo, biće to "amajlija koja inspiriše", pisalo je na Melanijinom sajtu. A u paket "Melania's Vision" uključena je i audio poruka gospođe Tramp: "Moja vizija je: gledaj napred sa inspiracijom, snagom i hrabrošću". 
 
Prema njenoj ranijoj objavi, ona bi kroz tu platformu pružala pomoć ugroženoj deci da razvijaju kompjuterske veštine i uče programiranje, preko svoje inicijative "Be Best". Međutim, nije precizirala koji deo novca zarađenog od prodaje NFT planira da uloži u humanitarne svrhe.
  • solana

    31.01.2022 12:45
    * 021IS
    Čitaj ceo tekst pre komentarisanja

    piše ti da je poslednjih nedelja cena solane pala za 40% sto je konačnu cifru spustilo ipod očekivane

    na današnji dan solana je ~90$ što znači da je 1800 solana nekih ~160,000 dolara
  • 021IS

    31.01.2022 00:23
    Uh, moze pomoc?
    Ako je kolekcija dostigla iznos do 1800 SOL, a jedan vredi 178 USD, onda pricamo o cifri od preko 320000 USD?!
    Negde vam se potkrala greska :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti