VIDEO: U 91. godini stigao na cilj maratona u Majamiju

Majami maraton, jedan od najinkluzivnijih na svetu, ponovo je uspešno održan na ulicama tog grada na Floridi.
Među njegovim učesnicima koji su uspešno stigli na cilj bio je i polumaratonac star 91. godinu, ali i brojni ljudi u invalidskim kolicima.
Maraton u Majamiju, kako navode organizatori, uvek je isticao potrebu za inkluzijom kao delu svoje misije, prenosi "Majami herald" i dodaje da je to jedna od najmultikulturalnijih trka na svetu - sa učesnicima koji hrle na Floridu iz cele Latinske Amerike.
Među takmičarima nalaze se i oni sa invaliditetom, pa je prema rečima organizatora logičan korak bio da se ide dalje, da se u maratonu i polumaratonu ove godine napravi nova kategorija nemenjena učesnicima koji se ne identifikuju kao muškarci ili žene (nebinarne osobe).
 
"Posvećeni smo inspirisanju zdravog, srećnog života za sve u našim zajednicama. Želimo da postanemo zdravo okruženje i sredina posvećena inkluziji, jednakosti i raznolikosti", naveli su organizatori.
 
Među učesnicima maratona bio je i "mladić" od 91 godine Lui Res, penzionisani advokat iz južne Floride koji nedeljno igra golf i tenis. On je polimaratonsku trku završio za četiri sata, 53 minuta i 39 sekundi.
 
 
Martin Langsfild i njegov otac Pablo ispunili su svoju "tešku emotivnu misiju" u znak sećanja na njihovu sestru i ćerku koja je poginula u zgradi koja se srušila u delu Majamija kada je stradalo gotovo 100 ljudi. Martin je istračao maraton, a Pablo polumaraton.
 
Marsel Linjon je pobedio, a postao je trkač tek nakon saobraćajne nezgode u kojoj je ostao paralizovan od struka nadole. Nesreća se dogodila pre više decenija a takmiči se od 2005. godine. Taj 68-godišnjak sa ostrva Sent Barelemi pobedio je u maratonu čiji su učesnici bili u invalidskim kolicima. Čitavu trku od 42 kilometra završio za jedan čas, 38 minuta i 17 sekundi.
  • Goran

    10.02.2022 15:49
    A sa koliko godina je krenuo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.