VIDEO: Simpsonovi "predvideli" invaziju Rusije na Ukrajinu

Animirana serija "Simpsonovi" više puta je predvidela svetske događaje, a brojni ljubitelji ove porodice ubeđeni su da su njihovi autori uspeli da predvide i rusku invaziju na Ukrajinu.
VIDEO: Simpsonovi "predvideli" invaziju Rusije na Ukrajinu
Foto: Pixabay
Naime, nedugo nakon što je objavljena vest o početku konflikta u Ukrajini, fanovi animiranih likova podelili su na društvenim mrežama jednu epizodu u kojoj se, na neki način, "predvideo" sukob.
U njoj Homer slučajno ispaljuje kapetana podmornice u ruske vode tokom vojne vežbe, što je podstaklo tek obnovljeni Sovjetski Savez da rasporedi trupe i tenkove na ulice, i odmah oživi Berlinski zid.
Al Džin, jedan od producenata serije, potvrdio je na Tviteru da su očigledne paralele između pomenute epizode i trenutnih dešavanja u ovom regionu.
 
"Vrlo sam tužan što moram reći da ovo nije bilo teško predvideti", komentarisao je on na Tviteru.
 
 
"Mrzim o tome da pričam, ali rođen sam 1961. godine, tako da sam 30 godina života proživeo sa Sovjetskim Savezom. Za mene je ovo nažalost više norma nego predviđanje. Samo smo mislili da će stvari krenuti loše", objasnio je Džin u intervjuu za "Hollywood Reporter".
 
Podsetimo, autori "Simpsonovih" su više puta uspeli da predvide događaje u budućnosti. Osim ishoda Superboula, oni su neretko uspevali da "pogode" i razvoj političkih konflikata širom sveta.
  • ZZ

    12.03.2022 00:15
    Ne prilazi Bulevaru da ti ne p
    Do Limana veliš, malo si se zaneo, da ti Carevi sledbenici ne dodju do Janka Čmelika, posle mozes samo u Rumenačku.
  • Saša

    26.02.2022 21:36
    "Predvideli"
    Da li je ikom palo na pamet da nisu predvideli ništa.Jednostavno su verovatno upućeni u planove,pa se tako ismevaju naivnom svetu.
  • Vlada

    26.02.2022 13:48
    Pogledajte na youtube-u predavanje Prof. John Mearsheimer sa Unuverziteta u Cikagu iz 2015 god o uzrocima i posledicama krize u Ukraini. Covek je jasno predvideo sta ce se desiti i kakva ce (nece) biti reakcija Amerike. Ima puno pametnih ljudi u USA ali ih niko nista ne pita vec "duboka drzava" radi svoje dok su predsednici, izbori i demokratija samo predstava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.