Akademija pokrenula istragu protiv Vila Smita, on se javno izvinio Krisu Roku

Američka Akademija filmske umetnosti osudila je postupak glumca Vila Smita tokom dodele Oskara i da će pokrenuti istragu nakon što je ošamario voditelja na ceremoniji, komičara Krisa Roka.
"Zvanično smo započeli istragu u vezi sa incidentom i istražićemo dalje postupke i posledice u skladu sa našim podzakonskim aktima, standardima ponašanja i zakonom Kalifornije", navela je Akademija.
Smit je ošamario voditelja Krisa Roka zbog toga što je imao neumesni komentar na račun frizure njegove supruge.
Rok se našalio uporedivši je sa "Dži Aj Džejn", akcionom heroinom iz istoimenog filma, koju je 1997. glumila Demi Mur obrijane glave.
 
Nakon komentara, a s obzirom da Džejda godinama pati od alopecije, Vil Smit se popeo na binu i udario Krisa Roka, nakon čega se vratio na svoje mesto i izrekao još nekoliko uvreda i psovki na račun Roka.
 
Nekoliko minuta kasnije Smit se ponovo popeo na binu da bi primio Oskara za najboljeg glumca. Tom prilikom, kroz suze se izvinio za incident, ali ne i voditelju.
 
Posle dodele Oskara Akademija je objavila saopštenje u kome osuđuje nasilje.
 
Policijska uprava Los Anđelesa saopštila je da je upoznata sa incidentom na dodeli Oskara, ali je navela "da je osoba umešana u incident odbila da podnese policijski izveštaj".
 
Ipak izvinjenje
 
Vil Smit se preko Instagramu izvinio Krisu Roku jer ga je ošamario. 
 
 
"Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno. Moje ponašanje na dodeli Oskara bilo je neprihvatljivo i neoprostivo. Šale na moj račun deo su posla, ali šala o Džejdinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i reagovao sam emotivno.
 
Želim da ti se javno izvinim, Kris. Nije bilo u redu i pogrešio sam. Neugodno mi je i moji postupci nisu ukazivali na muškarca kakav želim da budem. Nema mesta nasilju u svetu ljubavi i dobrote. Takođe bih želeo da se izvinim Akademiji, producentima emisije, svim učesnicima i svima koji su gledali širom sveta.
 
Želeo bih da se izvinim porodici Vilijams i mojoj King Richard porodici. Duboko žalim što je moje ponašanje zamrljalo ono što je inače bilo prekrasno putovanje za sve nas. Radiću na sebi. Iskreno, Vil", napisao je Smit.
  • x

    29.03.2022 11:01
    x
    Iscenirano da se manje prica o vaznim problemima visoke cene goriva i inflacija u SAD. Klasicno skretanje paznje.
  • Željko

    29.03.2022 09:26
    A da se Kris Rock izvini prvenstveno toj ženi sa čijom se bolešću neumesno (blago rečeno) sprdao i to na takvom jednom događaju?
    Bednik i jadnik....
  • Талија

    29.03.2022 08:53
    Емотивни американци
    Сви сте нам ових дана емотивни. Уопште није оправдао своје понашање, нормално је да неко изазове у теби бес ако се без мере шали. стоји да га не треба ударити, али свакако тужити. Макар се они туже за све и свашта.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.