Ambasada Slovenije u Kijevu morala da ukloni zastavu - previše liči na rusku

Otpravnik poslova Slovenije u ambasadi u Kijevu Boštjan Lesjak, koji je u nedelju doputovao u ukrajinsku prestonicu, morao je da skine slovenačku zastavu ispred ambasade.
Ambasada Slovenije u Kijevu morala da ukloni zastavu - previše liči na rusku
Foto: 021.rs
Zastavu je skinuo jer je previše slična zastavi Rusije, prenosi STA, pozivajući se na slovenačke medije.
Prema rečima otpravnika poslova, osoblje ambasade je po dolasku u Kijev istaklo slovenačku i zastavu EU, a kasnije su ih pripadnici ukrajinske Nacionalne garde i policije zamolili da privremeno uklone zastavu Slovenije, jer previše liči na rusku.
Lesjak je dodao da ukrajinske vlasti valjano vode računa o bezbednosti službenika ambasade i da on o svemu redovno izveštava ambasadora Slovenije Tomaža Mencina, koji radi u poljskom gradu Žešovu blizu granice sa Ukrajinom, navodi slovenačka agencija.
  • Valhalla

    02.04.2022 10:01
    @Aa
    Druze jel pod tim skrivanjem zastave mislis i na ono kad Srbin ide na Kosovo (koje je kao jos uvek Srbija) autom mora da prelepi svoj grb na tablici?
  • Dan

    01.04.2022 14:26
    ...
    Sad ce se pokazati ko koliko postuje svoju drzavu i narod. Ko je placenik zapada a ko posten covek.
  • Pannonian

    01.04.2022 13:04
    Slava Ukrajini!
    Zanimljivi su mi komentari podcenjivanja Slovenaca, u tu istu Sloveniju odlaze masovno naši medicinski radnici da rade po gerontološkim centrima jer ovde nemogu da zarade svojim radom dovoljno za život. Ta ista Slovenija je imala bliskije odnose sa Rusijom od Srbije inače, jer se nisu odrekli poput Srbije svoje Narodno Oslobodilačke borbe pa su ipak hrabro stali uz odbranu Ukrajine, gde je čak i njihov premijer otišao u Kijev da svojim prisustvom da podršku Ukrajini. Vama je to beskičmeno držanje? Nekom drugom je to odraz zrelosti, političke pragmatičnosti i ozbiljnog zastupanja interesa svoje države. Ljudima ovde to nikako nije jasno, samokritiku nazivaju autošovinizmom omiljena reč desničara čime gase bilo kakvu kritiku, pitam se u čijoj kuhinji je skovan taj izraz jer ga svi ponavljate. Narodu ovde uvek puna usta vrednosti i nekog moralisanja dok pristaju na trovanje svoje prirode, na urušavanje pravnog sistema, na pljačku i kriminal sopstvenog naroda, suzbijanje različitosti mišljenja i ponižavanje, ali glavno da ste u vašim glavama moralno ispravni dok pozdravljate Rusku zastavu. Sramno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.