"Domaćica" nije samo "domaćica", već i "menadžerica", "pravnica" - podeljene reakcije na kampanju

Proizvođač čuvenog keksa "domaćica" odlučio se da zađe u teren osnaživanja žena u njihovoj borbi za ravnopravnost.

Tako je "Kraš", uz ime "domaćica" dodao i pojedina zanimanja, poput "pravnica", "meadžerica", "programerka", kako bi ukazali na važnost pravedne podele poslova u domaćinstvu.
 

"Cilj nove kampanje je da se podigne svest javnosti o važnosti i kompleksnosti obaveza koje u domaćinstvu najčešće preuzimaju žene, te je osvestiti da je briga o domaćinstvu zajednički posao svih ukućana", poručili su iz kompanije za Index.hr.

Nova ambalaža privukla je pažnju korisnika društvenih mreža, gde je izazvala različite reakcije. I dok jedni smatraju da je u pitanju napadno promovisanje "woke" kulture i političke korektnosti, drugi ukazuju na to da je svaki pomak napred - dobar.
 

  • Nana

    05.05.2022 19:11
    Majstorski
    Koliko bi koštalo da se objavi reklama nekog proizvoda na stranama ovog i drugih portala? Ovako su naštampali koju reč na pakovanje, uloženo ništa, a svi o njima pišu. Bravo za marketing tim.
  • Svetlana

    05.05.2022 13:38
    @Ćoravi desk
    03.05.2022 • 17:44
    Samo poslovi koji su fini, ja sam za jednakost polova, i treba je napraviti 50:50 pa tako da na građevini bude 50 % fizičkih radnika i slično


    Nazalost, niste za jednakost polova. Da jeste ne biste ovako pisali i iznova ponižavali žene. Nije stvar i istosti nego u jednakim šansama koje se pružaju ženama. Zbog čega vi kao ostvaren i osvešćen muskarac ne uzmete krpu u ruke i budete spremačica u firmama? Lepo perete toalete, pisoare, pevate dok usisavate, milina.
    Zbog čega ne probate da na jedan dan budete u cipelama svoje supruge, majke, domaćice i sasvim moguće obrazovane žene? Probajte nešto od mojih predloga, mozda vam se koji dopadne.
  • V

    05.05.2022 13:20
    Skroz je simpatična ideja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti