Nema šale: Vozači koji koriste mobilni za volanom ostaju bez dozvole

U Belgiji nema šale, problem sa mobilnim telefonima tamošnji zakonodavci shvatili su ozbiljno.
Nema šale: Vozači koji koriste mobilni za volanom ostaju bez dozvole
Foto: Pixabay
U nekim delovima zemlje uvedeno je pravilo o kaznama i do 4.000 evra i gubitku vozačke dozvole do pet godina ako se u vožnji koristi mobilni.
Belgijska policija zabeležila je 2.387 prekršaja i oduzete su 503 dozvole u najnovijoj akciji. Tokom 48 sati, policija je sprovodila kontrole širom Belgije. Svrha je bila borba protiv skretanja pažnje u vožnji, fenomena za koji se veruje da je uzrok četvrtine saobraćajnih nesreća u toj zemlji.
Od ukupno 2.387 prekršaja, 2.331 odnosio se na korišćenje smartfona u vožnji, a 114 na druge situacije koje dovode do toga da vozač ne bude skoncentrisan na put.
 
U pojedinim opštinama tužilaštvo je naložilo hitno oduzimanje dozvole za ukupno 503 vozača.
  • Djomla

    27.05.2022 21:08
    Glupost
    A novi automobili svi na touch screen gore nego da koristis telefon jos moras da gledas dole dok menjas neke modove.ima I glasovnih komandi ali su u glavnom na touch.
  • Nenad

    27.05.2022 17:09
    U čemu je razlika?
    Postoje još gore situacije, a to je ispružena leva ruka kroz prozor. Naročito bahati taksisti, i oni kojima su ovi "uzori".
    Dok se ruka vrati treba nekoliko sekundi, a o davanju žmigavca ni pomena.
    To policija sa ovim špijunskim kamerama može lako da sankcioniše.
  • Neki tamo

    27.05.2022 10:14
    Šta je sa policajcima kod nas koji koriste telefon dok voze? Daleko smo mi od normale ako sprovodni organ zakona nepoštuje isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.