Na prodaju posebno izdanje knjige o Hariju Poteru - ima greške

Prvo izdanje knjige "Hari Poter i kamen mudrosti", s ponekom štamparskom greškom i potpisom autorke Dž. K. Rouling, ponudiće aukcijska kuća Kristi na privatnoj prodaji u Londonu.
Početna cena je 200.000 funti.
Izdanje koje se nudi na prodaju jedan je od 500 tvrdo ukoričenih primeraka knjige štampane u početnom izdanju 1997. godine. Tri stotine ih je poslato u knjižare.
Knjiga koju prodaje Kristi u sklopu manifestacije "The Art of Literature: Loan and Selling Exhibition" spada u preostalih dvesta.
 
Stručnjak za štampane knjige i kustos izložbe "The Art of Literature" Mark Viltšir otkrio je agenciji Rojters da se u "štampanju i opremi knjige potkralo nekoliko grešaka".
 
"Na poleđini, na primer, reč filozofi (philosophers), što je, naravno, ključna reč pogrešno je napisana kao 'philosphers', bez onog drugog slova 'o', a na stranici 53, na listi predmeta koje učenici treba da ponesu sa sobom u Hogvorts, reči 'jedan štapić' u tekstu su ponovljene dvaput", rekao je.
 
Godine 1997. Rouling je još bila nepoznata i neetablirana književnica, a u međuvremenu je njena knjiga o čarobnom svetu veštica i čarobnjaka postala veliki hit u svetu, iznedrivši i nekoliko nastavaka, kao i veliku filmsku franšizu.
 
"Na mnogo načina, ova knjiga je fizička manifestacija čarobnog sećanja za mnoge čitaoce i to je čini tako poželjnom", smatra Viltšir, podsećajući da će manifestacija "Art of Literature" za javnost biti otvorena od 7. do 15. juna.
 
Za razliku od javne aukcije, Kristi povremeno u sklopu privatnih prodaja zainteresovanima omogućuje prodaju ili kupovinu luksuznih predmeta u puno mirnijoj, privatnoj atmosferi, koja podseća na zatvoreni društveni događaj ili pojedinačnu posetu skupom butiku. Raspored aukcija unapred je poznat i fiksan je, dok se privatne prodaje održavaju tokom cele godine i fleksibilnije su.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti