FOTO: Meta otvara prodavnicu odeće za avatare, prve marke su Balensijaga i Prada

Meta pokreće virtuelnu prodavnicu u kojoj će korisnici Fejsbuka, Instagrama i Mesindžera moći da kupuju odeću za svog avatara.
Prve robne marke koje će moći da se kupe u radnji su Balensijaga, Prada i Tom Braun, izjavio je izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg, prenosi RTS.

Portparol Mete rekao je da će se cena digitalne odeće za avatare kretati od 2,99 i 8,99 dolara. Pradina torbe od nojeve kože, na primer, prodavaće se za 10.700 dolara.

U objavi na Fejsbuku, Mark Zakerberg je naveo da će uskoro u prodavnici biti i druge robne marke.
 
"Digitalna roba biće važan način da se izrazite u 'metaverzumu' i veliki pokretač kreativne ekonomije", navodi se u objavi Zakerberga.
 
 
Luksuzne modne kuće sve više se udružuju s tehnološkim kompanijama kako bi kreirale brendirane digitalne odevne komade. 
 
Kompanija Meta prošle godine je redizajnirala avatare, koji su sada i trodimenzionalni.
  • Conte

    22.06.2022 10:22
    'Lebe mekani...
  • Dule

    21.06.2022 16:55
    Kad se setim rodjenog brata, koji je kupovao odela za svoje heroje u League of Legends, tacno zamisljam ko im je ciljna publika.
  • Zeta

    20.06.2022 22:09
    Bu-da-leta
    Jaaadna mili Boze!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.