VIDEO: Ovako iz pilotske kabine izgleda prinudno sletanje na auto-put

Leteti avionom je nezaboravno iskustvo, ali nosi i brojne rizike.
To je na svojoj koži osetio Vinsent Frejzer, koji je odlučio da na Dan očeva iznenadi svog oca letom avionom.
Frejzer je pilotsku dozvolu stekao prošle godine, a do danas je prikupio nešto manje od 100 sati leta. Iako nema iskustva, mentalitet vojnika naučio ga je da nikad ne odustane.
A najviše od svega treba ostati pribrano u situaciji u kakvoj su se našli Frejzer i njegov otac. Na visini od 5.000 stopa motor njegovog aviona je jednostavno otkazao. Kad su pali na svega 1.000 stopa, bilo je jasno da moraju pokušati s manevrom prinudnog sletanja, a to je značilo što pre pronaći odgovarajuću podlogu.
 
 
Kao u nekim prethodnim slučajevima prinudnog sletanja, i Frejzer je na kraju odlučio da sleti na kolovoz. Usred bela dana na autoputu ima automobila, a on mora u Aero Commanderu 100 da sleti sigurno i pritom da pazi na druge učesnike u saobraćaju, ali i na dalekovode.  
 
Zanimljivo je da je prvi izbor Frejzera bio most, ali kako je bilo suviše saobraćaja, odlučio je da sleti u reku. Međutim, u poslednjem trenutku uočio je autoput i odmah krenuo u fazu sletanja. Sletanje je prošlo na najbolji mogući način, bez povređenih i materijalne štete. Tri dana kasnije motor aviona je popravljen pa je avion uzleteo sa autoputa i nastavio let do obližnjeg aerodroma. Ali ovaj put je policija prethodno zaustavila saobraćaj na kolovozu.  
Frejzer se na Floridu vratio komercijalnim letom.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.