U 102. godini mu produžena vozačka dozvola

Rođen 6. maja 1920. godine, Mario Boneti iz toskanskog letovališta Viaređo još sme da vozi svoju "fiat pandu" jer je u dobroj formi, dobro vidi i čuje.
U 102. godini mu produžena vozačka dozvola
Foto: Pixabay
Boneti je vozačku dozvolu dobio pre više od 80 godina, a sada, sa pune 102 godine, ponovo mu je odobreno produženje.
"Moj ujak je sila prirode, dobro vidi, znatiželjan je, inteligentan i dobro čuje", rekla je njegova sestričina Adriana u intervjuu za dnevne novine "La Nazione". "Bio je potpuno opušten tokom godišnjeg pregleda za obnovu vozačke dozvole."
Ovaj inženjer u penziji svaki dan vozi svoju "pandu".
 
Mario nije jedini stogodišnjak sa vozačkom dozvolom u Italiji. U junu je jedna 100-godišnja italijanka takođe obnovila vozačku dozvolu. Kandida Uderco, iz mesta Bregance u severnoj italijanskoj regiji Veneto, koristi svoj "fiat punto" za male kupovine u gradu. Biciklom, pak, odlazi u posetu svojoj 95-godišnjoj sestri Riti.
  • svaka čast!!!

    03.08.2022 21:42
    e vozio
    još toliko!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.