Po zlatnom preseku: Ovo je najlepši grad na svetu

Na stranici "Online Mortage Advisor" objavljena je analiza u okviru koje su proučavani istorijski delovi širom Britanije i sveta i analizirane najpoznatije zgrade i arhitektura gradova.
Po zlatnom preseku: Ovo je najlepši grad na svetu
Foto: Pixabay
Naučnici su izračunali proporcije najdužih i najkraćih veličina gradova i njihovih dimenzija i uporedili ih sa zlatnim presekom, te zaključili koji grad na svetu je najlepši.
Prema postotku u kojem se lepota gradova podudara sa zlatnim presekom, arhitekte su zaključile da je sa 83,7 odsto najlepši grad u Velikoj Britaniji Čester, a slede ga London, Belfast i Liverpul.
Nakon što su izračunali koji je najlepši grad u Velikoj Britaniji, "bacili" su se na malo teži zadatak, da pronađu koji je najlepši grad na svetu. Naravno, lepota je u oku posmatrača i ovo treba uzeti samo kao zabavnu statistiku.
 
Ali u ovom "takmičenju" pobedila bi Venecija sa 83,3 odsto, a slede je Rim, Barselona i Prag.
 
Na petom mestu se našao Njujork, a potom slede Atina, Budimpešta, Beč, Bordo i Milano.
  • 002211

    22.08.2022 09:14
    Previše gledaju svisoka.. uživajte i po selima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.