Šampion u izležavanju: Crnogorac džabalebario 60 sati i osvojio 350 evra

Na 12. takmičenju u ležanju, koje u Breznima organizuje Etno selo Montenegro, titulu najodmornijeg osvojio je Žarko Pejanović zvani Knele, objavila je danas Radio-televizija Crne Gore.
Šampion u izležavanju: Crnogorac džabalebario 60 sati i osvojio 350 evra
Foto: Pixabay
Od ukupno devet učesnika, u finalu su se borili Žarko Pejanović sa Zabjela i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.
Pravila takmičenja su jednostavna - ko najduže bude ležao poneće naslov prvaka, a i nagradu od 350 evra. Pejanović je izdržao oko 60 sati neprekidnog ležanja.
Kako je ranije nezvanično objavljeno, bilo je pregovora o podeli titule, ali je Pejanović bio odlučan u tome da prvo mesto donese na Zabjelo.
 
"Nije bilo teško. Verujte mi, nisam se ni zagrejao", rekao je Pejanović za portal Glas Zabjela.
 
Pejanović je objasnio da su takmičari u najvećem problemu kada dođe poseta da izrazi podršku, dodavši da kad nekome dođe familija, tome je teško da ne ustane, ali da kada dođe društvo, to je zabava.
 
Neobično takmičenje je pre 11 godina pokrenulo Etno selo Montenegro, čiji predstavnik Milonja Blagojević kaže da su prošle godine "blago promenjena pravila".
 
"U prvih 10 sezona nije bio dozvoljen odlazak do toaleta, ali smo se bojali da takmičarima to ne nanese neke zdravstvene probleme, pa smo dozvolili odlazak u toalet na svakih osam sati", rekao je Blagojević.
 
Dodaje da se tada manifestacija pretvorila u pravo psihološko takmičenje, a i test ko može duže da izdrži da leži, pa je rekord sa 52 sata pomeren na 117 sati prošle godine. 
  • Slucajni Prolaznik

    23.08.2022 17:24
    Prevario se... zaradio manje od 6 EUR-a po satu. Mogao je više ako radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.