VIDEO: Pab "Black bitch" zbog političke korektnosti možda promeni ime nakon 350 godina

"Black bitch", pab u škotskom gradu Linlitgov, možda će morati da promeni ime, koje je staro oko 350 godina, jer je previše uvredljivo.
Grin King, vlasnik paba, još je u februaru ove godine najavio da bi "The Black Bitch Tavern" nakon javne rasprave mogao postati "The Willow Tree". O promeni imena iz Crne ku*ke u Drvo vrbe trebalo bi, piše LADbible, da raspravlja i škotska vlada.
Izraz "Crna ku*ka" ili "Crna kuja" vezan je za grad Linlitgov već više od 700 godina. Potiče od legendarne crne kujice hrta koja je središnji deo jedne lokalne legende.
Naime, jedan čovek bio je osuđen na smrtnu kaznu, a kazna se sastojala u tome da umre od gladi na ostrvu Linlitgou Loh. Međutim, osuđenik nikako nije umirao, a straža je jedne noći videla njegovog psa koji je plivao do ostrva da mu odnese hranu.
 
 
Pas je bio kažnjen tako što je, prema legendi, osuđen na istu kaznu kao i gospodar. Navodno su ga ostavili da umre od gladi, zavezanog za neko hrastovo drvo na istom tom ostrvu.
 
Stanovnici Linlitgova ponose se hrabrom crnom kujicom, koja je postala gradska legenda, atrakcija i deo lokalnog identiteta. Iz tog razloga je čak 10.000 stanovnika grada, od njih ukupno 13.000, potpisalo peticiju protiv promene imena.
 
"Koga kod da su pitali o ovoj ludosti, on sigurno nije bio odavde. Jer da je bio, znao bi da je ime 'Crne ku*ke' rođeno u ponosu i da pokazuje poštovanje i svest o našoj bogatoj istoriji", rekao je jedan od stanovnika.
  • Jovan

    10.09.2022 20:39
    Dobar naziv
    Odlična globalna reklama....
  • Jovan

    10.09.2022 11:27
    Dobar naziv
    Odlična globalna reklama....
  • 002211

    08.09.2022 11:04
    Pfff.. A u Fruškogorskoj ulici ima snek-bar "Tašta" sa slikom veštice s metlom i nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.