Belgijske sudije dobrovoljno otišle u zatvor da bi iskusili život zatvorenika

Ukupno 55 sudija i tužilaca dobrovoljaca jutros je odvedeno u zatvor na području Brisela da tokom dva dana iskuse život zatvorenika, saopštilo je belgijsko Ministarstvo pravde.
Belgijske sudije dobrovoljno otišle u zatvor da bi iskusili život zatvorenika
Foto: Pixabay

Dobrovoljci su juče u devet časova stigli u zatvor Haren, novu ustanovu sa kapacitetom od 1.190 zatvorenika koja bi trebalo da bude otvorena 30. septembra.

Oni će biti tretirani kao pravi pritvorenici do završetka operacije zakazane za nedelju u 16 časova.
 
"Predstavnici pravosudnih organa dobro znaju kako stvari stoje u zatvoru, ali im lično iskustvo daje jedinstvenu priliku koja može da im pomogne u izricanju kazne jer će imati bolje znanje", navelo je ministarstvo.
Dobrovoljci će tokom boravka u zatvoru morati da se povinuju naredbama osoblja. Ne mogu da koriste mobilne telefone, niti su im omogućene posete.
 
Moraće da jedu zatvorsku hranu i obavljaju dnevne aktivnosti zatvorenika, kao što je rad u kuhinji ili u vešernici, i da idu na spavanje u 22 sata kada se gase svetla.
  • D.S.

    19.09.2022 06:58
    Kontra
    Kod nas je kontra situacija,sudije ucestvuju u finansiranju gradjevinskih firmi i zive na visokoj nozi da bi osetili kako kriminalci koji vesto uz pomoc istih izbegavaju zakonske sankcije I uzivaju.
  • Preambula

    18.09.2022 22:25
    Dobro je da ne moraju biti clanovi sekte,kao ovi nasi. Avaj,doci ce bolja vremenaBiti ce lepo gledati bracu u zatvoru,naravno posle postenog sudjenja.Kome ce tamo bitanga drzati monologe i slovo ? Hoce li i basista biti s njim ? Tetkino milo-okopavac paradajza ?
  • Tak

    18.09.2022 11:29
    I kod nas ce otici ali ne dobrovoljno. Nadam se sto pre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.