Policajci hteli da kazne biciklistu ali nisu znali da otvore vrata Tesle, pa izašli kroz prozor

Teslina vozila imala su ozbiljne kvarove i probleme od trenutka od kako ih koristi policija u švajcarskom gradu Bazelu, a to je od 2019. godine.
Ipak, sada je prema svemu sudeći policiji prekipelo jer ih je službeni Tesla Model X 100D doveo u sramotnu situaciju tokom potere.
Zapisnik kantonalne policije svedoči da su se elektronski kontrolisana vrata blokirala tokom intervencije i nisu mogla da se otvore. 
Naime, tokom akcije policijski službenici su zatražili od dvojice biciklista da stanu. Jedan je poslušao, a drugi pobegao.
 
Policajci su zatim pokušali da izađu iz Tesle jer su hteli da zaustave odbeglog biciklistu. Međutim, to im nije pošlo za rukom jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izveštaju.
 
"Biciklista je primetio da ne možemo da izađemo iz vozila (naša vrata nisu mogla da se otvore uprkos tome što je vozilo stajalo) i nastavio je da beži", stoji u izveštaju.
 
Biciklista je iskoristio tehničke probleme policije, pa je vozio pešačkim tempom ispred Tesle i navodno je zafrkavao službenike. Na kraju, policajac je uspeo da otvori prozor na suvozačkom mestu i zgrabio je biciklistu. Zatim je izašao kroz prozor i završio intervenciju.
 
Portparol policije potvrdio je da se incident dogodio i naveo da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika i da će svi službenici biti upoznati sa tim.

Teme

Tesla
  • Nemanja

    28.09.2022 16:12
    Pglu
    Policija je kanda ista i u Srbiji i u Švajcarskoj. Na svakoj Tesli postoji mehanički override za otvaranje vrata i oba gepeka, to što isti nisu znali za njega govori o njima a ne o automobilu. Btw, vrata koja se otvaraju elektronski nisu "specijalitet" Tesle - Audi, BMW, Mercedes, Jaguar itd. ih ugrađuju već godinama (decenijama).
  • U

    28.09.2022 10:02
    nastavku serijala, inspektor Kluzo koristi gepek kao glavna izlazna vrata iz modernog teslinog modela, jer ako zakažu baterije ni trik ne važi.
  • dejan

    28.09.2022 09:26
    nije u pitanju "poseban trik" već sigurnosni metod za mehaničko otvaranje vrata u slučaju da elektronski sistem zakaže

    mada je generalno to sa elektronskim otvaranjem u modernim kolima (tesli naročito) izmišljanje tople vode i forsiranje estetike ispred funkcionalnosti i često nije naročito intuitivno za krajnje korisnike, što je popriličan problem u slučaju opasnosti, ako putnici ne mogu lako da pronađu način da otvore vrata i napuste kola koja su npr. u plamenu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.