VIDEO: Digitalni blizanac Brusa Vilisa "snimio" reklamu

Brus Vilis nedavno se povukao iz sveta glume zbog dijagnoze afazije, ali izgleda da bismo uskoro ponovo mogli da ga viđamo u filmovima.

Naime, glumac je prodao jednoj ruskoj kompaniji prava da uz pomoć dipfejk tehnologije kreira njegovog "digitalnog blizanca", čime su otvorena vrata potencijalnom "angažovanju" virtuelnih glumaca u budućim filmovima.

Reč je o kompaniji "Deepcake" koja se promoviše kao rešenje za "niskobudžetne filmske produkcije", koja je već predstavila Vilisovog virtuelnog dvojnika.

"Uz pomoć moderne tehnologije, mogu da komuniciram, radim i učestvujem u snimanju, pa čak budem i na drugom kontinentu. To je za mene novo i interesantno iskustvo i zahvalan sam našem timu", naveo je Vilis o projektu u zvaničnom saopštenju.
 
 
Glumac je navodno prodao prava pre nego što je saznao za svoju dijagnozu afazije.
 
Inženjeri kompanije "Deepcake" uz pomoć veštačke inteligencije stvorili su "digitalnog blizanca" na osnovu 34.000 fragmenata slika iz filmova poput "Umri muški" i "Peti element". 
 
Na taj način, glumac je već bio deo reklama za rusku telekomunikacionu kompaniju "MegaFon".
 
 
Dipfejk tehnologija već je korišćena kako bi podmladila glumce u filmovima iz franšize "Ratovi zvezda", a nedavno je najavljeno i da će nakon penzionisanja glumca Džejmsa Erla Džounsa, koji je dugo pozajmljivao glas glavnom zlikovcu Dartu Vejderu, taj zadatak preuzeti veštačka inteligencija.
  • niko

    03.10.2022 07:07
    Na drugom mestu piše u Ukraini. Onda ispadne da se Holivud tamo preselio.
    Vestačka inteligencija je već preuzela? Evo, “štampaju” i glumce?
  • Realista

    02.10.2022 13:46
    istočna pravoslavna kultura...
    Rusi, veći Amerikanci od Amerikanaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.