U novom Netfliksovom serijalu Split je grad - bureka i ćevapa

Netfliksova dokumentarna serija "Somebody Feed Phil" prati američkog glumca, scenaristu i TV producenta Filipa Rosenthala koji, putujući po svetu, jede ono što mu lokalci preporuče.
U novom Netfliksovom serijalu Split je grad - bureka i ćevapa
Foto: Pixabay

Međutim, ono što je zanimljivo - u epizodi o Hrvatskoj ispostavilo se da je Split grad bureka i ćevapa, prenosi Klix.

Fil je svratio u buregdžinicu i objasnio da je burek jedno od temeljnih balkanskih jela.

Obilazak Splita završio je porcijom ćevapa, nakon čega je otišao na Hvar.

S gradonačelnikom Hvara je otišao u jednu konobu u kojoj je probao pašticadu, pršut i vino.
 
Usput, Fil se gradonačelniku požalio da nije mogao da spava jer su mu turisti vrištali pod prozorom celu noć.
 
"Ne možete reći ljudima da idu da spavaju. Izađite i vi napolje i zabavite se s njima", rekao je gradonačelnik, a Filu se taj savet nije svideo.
 
"Odlična strategija, neko ti baci g*vno u dvorište, a ti ga onda i sam baciš u svoje dvorište da se sve poravna", prokomentarisao je Fil kasnije.
  • ZxZ

    25.10.2022 06:54
    Jedino nema splavove
    Ća je pusta Londra kontra Splitu gradu?
  • boger

    24.10.2022 17:54
    Nisam bio 30 godina
    Zar su i Split okupirali Bosanci?
  • Nista kontra

    24.10.2022 17:20
    Splita!
    U Splitu burek 2 eura, negdi i skuplje, ali to je prosjek. Ćevape prave kao u BiH u Splitu mislim da nema za kupit. Topli sendvic, ono sta vi zovete Index 3 do 4 eura, da nevjerojatno skupo. Pica za jednu osobu u centru grada 17 eura, na drugim mjestima oko 10 eura. Riba na peškariji ( ribarnica ) srdele kao kraljica Jadrana kako jedan komentatori doli napisao, 4 eura, škampi zavisno o velicini od 10 za najmanje pa do 40 za one velike, tunj filet 20 do 25 e za kg, oborita riba, ( škarpina, gof, šampjer, itd...) 30 do 40 e za kg, ovisi o velicini, lignja oko 25 eura za kg, sipa oko 15 do 18 eura za kg, mol zlatar oko 13 eura za kg, girica oko 4 eura za kg, grdobina i hobotnica oko 15 do 20 eura za kg, slani incuni i srdele oko 10 eura za malu teglu od 200 grama fileta. Meso: janjetina domaca sa raznja 35 do 45 eura za kg, svjeza 14 eura za kg, junetina od buta za gulas 10 eura za kg, kobasice i cevapi u mesara oko 7 do 8 eura za kg, mljeko 1,4 eura za litru, lebac od 1 eura do 2 eura za veknicu, ovisi koji zelis, jagode prve 7 e zakg, nakon toga cijena je stalno ista 5 eura za kg, tresnja velika oko 4 eura za kg, karta za Cinestar oko 7 eura po osobi, karta za gradski prijevoz za 1 zonu 1,5 eura, cijena karte za Brac oko 5 eura, za Vis oko 9 eura, za Hvar ne znam. Cijena apartmana u sirem centru oko 70 eura 7 i 8 mj. u strogom centru oko 100 + eura za 2 osobe u 7 i 8 mj. Prije i nakon toga jeftinije za 30% ali ima i skupljih smjestaja. Cijena u centru za vrime Ultre oko 300+e.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.