Sin Bate Živojinovića o spomeniku koji je ostavio mnoge bez teksta: "Sviđa mi se"

Proslavljeni glumac Velimir Bata Živojinović dobio je nedavno spomenik u Sopotu, nedaleko od Koraćice, njegovog rodnog mesta.

Delo vajara Ranka Đankovića i umetničke livnice "Braća Jeremić" iz Vrčina, međutim, nije naišlo da dobar prijem kod svih, piše Danas.

Ljudi su na društvenim mrežama izrazili svoje nezadovoljstvo skulpturom, a mnogi su se s podsmehom osvrnuli na njene, pa reći ćemo, ne baš anatomske tačne proporcije.

Batin sin Miljko, s druge strane, zadovoljan je spomenikom, što je potvrdio u izjavi za Novu S, koju je objavio i na zvaničnom Instagram profilu svog pokojnog oca. On se zahvalio na tome što je spomenik izrađen, a osvrnuo se i na to što se nekome spomenik ne sviđa.
 
"E, sad da li on liči na Batu ili ne, to je sad, što kažu 'de gustibus non disputandum est', o ukusima se ne raspravlja", poručio je on.
Miljko navodi da je porodica srećna što se neko posle šest godina setio da napravi spomenik, dodajući da mu se sviđa što je legendarni glumac u narodnoj nošnji.
 
"On potiče iz Koraćice sa Kosmaja, znači na nekoliko kilometara udaljen od mesta gde je sad spomenik, gde je proveo većinu svog života i mislim da je to jedan divan simbol i jedna počast Srbiji i Šumadiji. Hvala vam još jednom", rekao je sin proslavljenog glumca.
 
  • Zoran

    25.10.2022 21:18
    Šund
    Ova skulptura je primer klasičnog kiča i diletantizma. I bista od ovog čuda da je napravljena, ne bi ličila ni na šta.
  • Steva

    25.10.2022 09:39
    sramota je kako nam dobro ide

    Novosađanin
    25.10.2022 • 07:42
    ...
    Bata je bio ljudina a ne neki patuljak

    Možda je ponestalo matrijala pa je umetnik pozurio da što pre zavraši skulpturu.
  • Veverica

    25.10.2022 08:17
    Tužno
    Jadan Miljko... pa da postavljen spomenik u bilo kom selu, u bilo kom obliku i da je rečeno da je to spomenik Bati, njegov sin bi bio zadovoljan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.