Američka komanda: Ništa neće sprečiti Deda Mraza da donese poklone

Američka vojna komanda saopštila je da" korona virus i razorna zimska oluja koja je pogodila SAD neće sprečiti Deda Mraza da isporuči poklone".
Ova komanda "obezbeđuje praćenje napredovanja Deda Mraza dok isporučuje poklone na Badnje veče". 

Komanda za vazduhoplovnu odbranu Severne Amerike - NORAD (North American Aerospace Defense Command) sa sedištem u američkoj državi Kolorado, omogućava znatiželjnima da prate napredovanje Deda Mraza preko veb stranice noradsanta.org/en/map, kanala društvenih mreža i mobilne aplikacije.

NORAD na današnje Badnje veče ima 1.500 dobrovoljaca koji primaju i telefonske pozive dece koja žele da znaju gde je Deda Mraz i kada će im stići poklon.
 
Zvaničnik NORAD-a sa Aljaske, general-potpukovnik Dejvid Nahom, rekao je da pandemija nije uticala na Deda Mrazov užurban raspored isporuke poklona.
 
"Hladnoća i jak sneg koje ometaju putovanja na božićni odmor u SAD ne bi trebalo da budu problem za Deda Mraza koji živi na Severnom polu", rekao je general Nahom.
 
"Mislim da će Deda Mraz biti kao kod kuće po ovom arktičkim nevremenu i hladnoći", dodao je.
 
 
Kao i svaka dobra božićna priča i početak ove tradicije NORAD-a prepričava se generacijama: 1955. godine pukovnik vazduhoplovstva Hari Šup je jedne noći bio dežuran u komandi koja je bila prethodnica NORAD-a i dobio je poziv deteta koje je okrenulo pogrešno odštampan broj u novinama, misleći da zove Deda Mraza lično.
 
Šup je pomislio da je to šala, ali je shvatio šta se desilo i uverio devojčicu da on jeste Deda Mraz. Time je počela tradicija NORAD-a za "praćenje Deda Mraza" koja traje 66 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.