Najbolji pica-majstor na svetu je Srbin, kaže da je za dobru picu iskustvo ključno

Poznato je da je pica "lična karta" Italije, ali je manje poznato da je najbolji pica-majstor na svetu Srbin, Beograđanin.
Najbolji pica-majstor na svetu je Srbin, kaže da je za dobru picu iskustvo ključno
Foto: Pixabay

"Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ", poručuje Goran Abramović za RTS.

On je osvojio prvo mesto na svetskom takmičenju u pravljenju tradicionalne napolitanske pice.

"Prošle godine sam postao svetski šampion u Napulju za tradicionalnu picu Napolitanu, pravio sam picu Margaritu. U novembru je tradicionalno u Portu održana svečanost za svetske šampione, gde sam bio pozvan i gde sam pobedio", rekao je Goran Abramović.
 
Dodaje da su među takmičarima u pitanju nijanse, kao i da je važno da se tog dana poklope kockice, da bude vaš dan i sve kako treba i da rezultatima pokažete da li ste najbolji ili niste.
 
"Vreme za koje radite picu je ključ vašeg uspeha. Prva i velika stvar za dobru picu je testo, najveća tajna je osećaj za testo. Zatim, namirnice koje koristite treba da budu kvalitetne, bitna stvar je pica-peć i naravno pica-majstor koji pravi proizvod nazvan pica", istakao je Abramović.

Teme

PICA
  • Pizza majstor

    03.01.2023 11:02
    nije majstor za piće
    @ovosadski
    Pića majstor? Votka, Viski, Rakija? ajd nauči prvo da čitaš i da koristiš sredstva komunikacije, to bi čak i ti mogao da naučiš. A inače, da, pizza majstor završava školu za automehaničara, a ne za kuvara. Lepo ti čovek napisa, mržnja ubija, ali to je jače od tebe.
  • Ovosadski

    03.01.2023 10:04
    @mržnja ubija
    Prvosrbijanac, ovaj nije kuvar već pića majstor. To bi čak možda i ti mogao da budeš.
  • Mržnja ubija

    03.01.2023 08:42
    Šta je problem
    Koliko mržnje prema svemu što je srpsko. Ajde drugosrbijanci i komšije smirite se malo, mržnja nije dobra za organizam i na duže vreme ubija. Čestitke ovom našem kuvaru i sve još mnogo ovakvih nagrada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.