VIDEO: Hodao po žici 114 metara iznad tla

Brazilski hodač po žici Rafael Bridi postavio je novi rekord hodajući više od 500 metara između dve zgrade i više od 100 metara iznad tla u Sao Paolu.
Ovaj njegov podvig koji je trajao 25 minuta novi je rekord u prelaženju udaljenosti po žici za urbana područja.
"Ne mogu čak ni da se setim o čemu sam razmišljao. Jako sam se koncentrisao, posebno na svoje disanje, napor koji dolazi iz želuca", rekao je Bridi za AFP nakon svog podviga. Takođe je morao, kaže, da zadrži opušteno držanje kako bi prelazak bio užitak, a ne veliki napor.
Ovaj 35-ogodišnji stručnjak za hodanje po žici na visinama hodao je 510 metara po žici razapetoj 114 metara iznad zemlje između dve visoke zgrade u četvrti Vale do Anhangabau u središtu Sao Paola.
 
Bridijev pokušaj obaranja rekorda, koji je već priznala Ginisova knjiga rekorda, poklopio se s 469. godišnjicom Sao Paola, megapolisa od 12 miliona ljudi u jugoistočnom Brazilu.
 
Bridi, koji je iz južnog grada Florianopolisa, navikao je na spektakularne podvige prkošenja smrti.
 
Godine 2021. hodao je između dva balona na vruć vazduh više od 1.900 metara iznad tla, oborivši još jedan rekord. Ovaj sportski fanatik nije posvećen samo hodanju po žici. On takođe trči, penje se po stenama, vozi kanu, surfuje i vozi bicikl kako bi "telo uvek bilo u pokretu".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.