Trend da se pol deteta saopšti farbanjem golubova stigao i u Srbiju

Trend da parovi koji iščekuju decu pol bebe otkrivaju farbanjem golubova u roze ili plavo opasan je ukoliko oni sami farbaju ptice, izjavio je golubar Nikola Jovović.
Trend da se pol deteta saopšti farbanjem golubova stigao i u Srbiju
Foto: Pixabay (ilustracija)

On je objasnio da taj novi običaj ne podržava, ali da je, ukoliko se već golubovi nabavljaju za tu svrhu, najbolje obratiti se golubaru i odgajivaču, a ne da ih sami hvataju.

"Ne postoji niko ko se bavi profesionalno bojenjem golubova, ali postoje određene boje koje su pre svega namenjene odgajivačima da bi zaštitili svoje golubove od grabljivica. Najčešće je roze, može da bude i plava i zelena. Mi tako obeležavamo golubove, jer je to neprirodna boja i samim tim grabljivica prilikom nailaska na jato ne reaguje na takvog goluba, odnosno izbegava goluba zbog neprirodne boje. Takođe je i nama lakše kao odgajivačima da ga identifikujemo i pratimo u odnosu na druga jata", objasnio je Jovović.

Dodaje da je ovaj trend opasan ukoliko ljudi sami farbaju goluba jer, kako kaže, sprej koji se nalazi na tržištu i koji služi za farbanje golubova ne nanosi nikakvu štetu, a ukoliko se koristi neka druga farba ona ptici može da zalepi perje i samim tim da je ubije.

Teme

golub
  • elita

    21.02.2023 13:40
    Nisu njihova deca,status u društvu im je potreban.
  • Aleksej

    21.02.2023 13:25
    Xexe
    Sta ima da saopstavaju, valjda ce da sacekaju da dete napuni 7 godina pa da samo izabere 8-)
  • Zoran

    21.02.2023 09:13
    E, al važno je da sitna deca ne mogu da imaju trku sa prasićima u Kačarevu. Bože me sačuvaj. Pa je li iko od dušebrižnika ikada prisustvovao tome?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti