Skelet Ti-Reksa star 67 miliona godina ide na prodaju, prva ovakva prodaja u Evropi

Skelet tiranosaurus-reksa star 67 miliona godina biće ponuđen na aukcijskoj prodaji u Švajcarskoj sledećeg meseca, što će biti prva ovakva prodaja u Evropi.
Skelet Ti-Reksa star 67 miliona godina ide na prodaju, prva ovakva prodaja u Evropi
Foto: Pixabay

Prodaja skeleta nazvanog "Triniti" biće organizovana u Cirihu 18. aprila, saopštila je aukcijska kuća "Koler", preneo je AFP.

"Triniti" je visoka 3,9 metara, a vrednost joj se procenjuje na šest do osam miliona švajcarskih franaka.

"Triniti" je jedan od najspektakularnijih postojećih skeleta, dobro je očuvana i predstavlja briljantno restauriran fosil, saopštila je aukcijska kuća.
 
Ovo će biti prva prodaja čitavog skeleta ove vrste dinosaurusa u Evropi i tek treća u svetu.
 
Prema podacima u studiji iz 2021. godine u žurnalu "Priroda", do sada su u svetu pronađena samo 32 skeleta tiranosaurus-reksa, jednog od najvećih predatora koji su ikada hodali Zemljom. 
  • nepismen

    13.03.2023 10:46
    kriza za održavanje
    Preskupo košta čuvanje, održavanje i ostalo i sad ćekaju drugu budali koja će im kupiti gomilu kostiju a i uhvatila kriza nemaju love za bacanje sem kod Nas
  • Davor

    13.03.2023 10:08
    @Mixer
    Da, zasigurno ce da izgubi vrednost. Posto se peru pare opasne sa tim fosilima, a i uskoro ce biti dokazano da je planeta stara samo 6000 godina...

  • Mixer

    13.03.2023 00:13
    Sta je istina?
    Pokusaj da unovce nesto sto ce sigurno izgubiti vrednost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.