Penzioner iz dosade i uživanja u vožnji varao sistem - izbegao 4.000 evra putarine

Italijanske medije privukla je priča o osamdesetogodišnjem Italijanu koji rizikuje da protiv njega bude pokrenut sudski postupak zbog izbegavanja plaćanja putarine u iznosu od 4.000 evra.
Penzioner iz dosade i uživanja u vožnji varao sistem - izbegao 4.000 evra putarine
Foto: Pixabay (ilustracija)
Naime, list "Corriere della Sera" objavio je priču o Italijanu pod nadimkom "Nonno Sprint" koji je izbegavao plaćanje putarina koristeći tehniku koju Italijani često koriste u prevozu podzemnom železnicom.
"U svom fijatu, čovek, čije je pravo ime Mario, putovao je italijanskim auto-putevima dve godine, a da za to nije platio nijedan evro tvrdeći da su troškovi preskupi i da se ne isplati dati novac za lošu uslugu", navodi list.
Naime, on je izbegavao plaćanja tako što je tokom vožnje vozio blizu vozila koje se nalazilo ispred njega i to trakom koja je rezervisana za korisnike prepaid servisa Telepass. Koristeći ovu metodu, Italijan je prolazio kroz naplatne rampe pre nego što bi se one spustile. Iste metode koristio je na izlazima sa auto-puteva.
 
"Na kraju, radnici u saradnji sa policijom su ušli u trag Italijanu nakon što su povezali snimke sa videokamera. U izveštaju se navodi kako je Mario odlazio sve do Rima i Napulja svojim fijatom", piše italijanski list.
 
Njegov advokat je javnosti preneo reči svog klijenta.
 
"Ne plaćam auto-put. To je javno dobro, ne mogu da plaćam putarinu. Cene su previsoke za takvu uslugu", rekao je on.
 
Inače, 80-godišnji Italijan život provodi u staračkom domu, a na avanturu automobilom odlučio se, kako je naveo, iz čiste dosade.
 
"Ostali stanari bi išli na spavanje u određeno vreme. Šta bih ja tad radio? Nisam mogao da ostanem unutra ceo dan", poručio je.
  • Neša

    02.04.2023 19:08
    Vispreni starac
    Kralj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.