FOTO, VIDEO: Botičelijeva Venera postaje virtuelna influenserka

Venera italijanskog renesansnog slikara Sandra Botičelija, uz pomoć veštačke inteligencije promovisana je za novog ambasadora italijanskog turizma.
Kampanju su osmislili Ministarstvo turizma i Nacionalna agencija za turizam (ENIT). 
Virtuelna Venera će putovati širom zemlje, predstavljajući svetu italijanske pejzaže, gradove, sela, tipičnu hranu i vina i raznoliku turističku ponudu koja italijansku kulturu čini jedinstvenom.
Kako prenosi CNN, sigurno je da italijanski umetnik Sandro Botičeli nikada nije zamišljao Veneru, boginju ljubavi koja je predstavljena u njegovim remek-delima iz 15. veka "Rođenje Venere" i "Primavera", kako jede špagete ili nosi šorts ispred rimskog Koloseuma. 
 
Nova marketinška kampanja italijanskog ministarstva turizma pretvorila je drevno božanstvo u "virtuelnu influeserku" uz pomoć tehnologije veštačke inteligencije.
 
 
Kampanja pod nazivom "Otvoreno za čuda" prikazuje Veneru, obučenu u modernu dizajnersku odeću, koja pravi selfije na trgu Svetog Marka, vozi bicikl ispred Koloseuma i jede picu na obali jezera Komo.
 
"Venera u ulozi savremenog influensera vodiće svakog međunarodnog posetioca za ruku da otkrije našu zemlju", saopštilo je Ministarstvo turizma. 
 
 
Nova promoterka italijanskog turizma moći će da se vidi na Instagram profilu venereitalia23, na veb stranici Italia.it i na drugim društvenim platformama.
 
Ukupna vrednost kampanje iznosi devet miliona evra.
  • V

    25.04.2023 09:21
    Sad se baš svašta proglašava za AI.
    Ovo se u tri klika uradi u photoshopu, samo su nalepili glavu sa slike na drugačije okruženje
  • Psihijatar

    25.04.2023 07:53
    Jedva čekam da krene nestajanje poslova zahvaljujući fascinaciji ljudi AI. Šta smo tražili, to ćemo dobiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.