Pusto škotsko ostrvo prodaje se za 170.000 evra

Ako ste ikada želeli da pobegnete od gužve svakodnevnog života i odete na udaljeno ostrva bez drugih stanovnika, ovo bi mogla biti vaša prilika za to.
Pusto škotsko ostrvo prodaje se za 170.000 evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Smešteno nedaleko od južne obale Škotske, ostrvo Barloko je na prodaju, a prima ponude od 150.000 funti (168.077 evra) naviše.
"Još postoji vrlo romantičan osećaj u vezi sa posedovanjem sopstvenog škotskog privatnog ostrva, na koje možete pobeći od užurbanosti svakodnevnog života i uživati u miru i tišini u najlepšem mogućem predelu", napisao je agent prodaje Aron Edgar iz "Galbraith Group", prenosi CNN.
Najbliži grad udaljen je oko 9,6 kilometara, a najbliža železnička stanica je Damfriz, sat vremena vožnje autobusom od grada. London i Edinburg udaljeni su više od 560 odnosno 160 kilometara.
 
S bujnom zelenom travom i stenovitim izdancima koji se protežu do mora, ostrvo pokriva površinu od oko 25 jutara, ali na njemu nema stambenih objekta, samo jezero koje obezbeđuje vodu za stoku i divlje životinje u zimskim mesecima.
 
Niko nikada nije zatražio dozvolu za gradnju na ostrvu, stoji u oglasu, pa bi kupac trebalo da istraži mogućnosti gradnje s lokalnim vlastima. Za vreme oseke do ostrva se može doći peške, traktorom ili kvadom. Što se tiče ostatka vremena, tu je šljunčana plaža na kojoj se mogu usidriti čamci.
 
Nalazi se na području od posebnog naučnog interesa u Ujedinjenom Kraljevstvu koje je definisano tako zbog retkih vrsta faune ili flore koje sadrži - i utočište je svih vrsta divljih životinja, uključujući velike galebove i retke biljke kao što su kamena morska lavanda i mirisna orhideja.
Agent očekuje veliko zanimanje za ovo minijaturno kraljevstvo.
 
"Svedoci smo velike potražnje domaćih i međunarodnih strana za privatnim ostrvima u Škotskoj", rekao je Edgar.
 
Oglas i fotografije ostrva možete videti OVDE
  • mns

    26.04.2023 23:11
    e...
    sad će neki Rus to da kupi za Putina i da napravi bazu ... ,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.