Kejti Peri izgubila spor sa Kejti Peri

Pevačica Kejti Peri (Katy Perry) izgubila je pravnu bitku oko zaštitnog znaka sa modnom dizajnerkom Kejti Peri (Katie Perry), piše BBC.

Kejti Tejlor, koja prodaje odeću pod svojim devojačkim prezimenom Peri, tužila je pop zvezdu tvrdeći da roba koju pevačica prodaje krši njen zaštićeni žig.

Sudija u Australiji presudila je da je odeća koju je pevačica Kejti Peri prodavala u sklopu australijske turneje 2014. godine zaista povredila žig dizajnerke Kejti Peri.
"Ovo je priča o dve žene, dva tinejdžerska sna i jednom imenu", napisala je sudija Bridžit Markovik u presudi.
 
Prema presudi, pevačica Ketrin Hadson koristila je ime Kejti Peri "u dobroj veri" i lično ne duguje kompenzaciju dizajnerki.
 
Ali njena kompanija Kiti Puri (Kitty Purry) će morati da plati odštetu, čiji će iznos biti utvrđen sledećeg meseca.
 
Dizajnerka Kejti Peri prodaje odeću pod tim imenom od 2007, a naredne godine ga je registrovala kao zaštićeni znak u Australiji.
 
Pevačica Kejti Peri je po presudi prekršila zaštićeni žig time što je promovisala jaknu koja je reklamirala njen album "Roar", dukserice s kapuljačom "Cozy Little Christmas", majice, trenerke i šalove na društvenim mrežama.
 
Sudija nije prihvatila navode u vezi sa prodajom u određenim radnjama i na sajtovima.
 
Sudija Markovik takođe je odbacila zahtev pevačice da se poništi zaštitni žig dizajnerke Kejti Peri, koja je ishod pozdravila kao pobedu "Davida protiv Golijata".
 
"Nisam se borila samo za sebe, nego za male biznise u ovoj državi, od kojih su mnoge pokrenule žene, koje se mogu naći suprotstavljene prekomorskim entitetima koji maju mnogo veću finansijsku moć od nas“, napisala je ona na svojoj internet prezentaciji.
  • cek nesto

    29.04.2023 04:58
    kako sad
    Jel Kejti Peri dobila slucaj ili Kejti Peri? Nije mi jasno... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.