VIDEO: Meteorit pao na kuću u Nju Džersiju

Meteorit je pogodio kuću koja se nalazi u Houpvel Taunšipu u Nju Džersiju, ali srećom u ovom incidentu niko nije povređen.
VIDEO: Meteorit pao na kuću u Nju Džersiju
Foto: Beta/AP
Meteorit je probio krov kuće i završio u spavaćoj sobi gde se odbio i završio na podu, prenose američki mediji.
Policija je pokrenula istragu, ali zvaničnici veruju da meteorit potiče od meteorske kiše pod nazivom Eta Akvarids. Reč je o godišnjem fenomenu tokom kog ostaci poznate Halejeve komete padaju u atmosferu Zemlje, a vrhunac ovog fenomena bio je u subotu i trajaće do 27. maja.
"Dodirnula sam meteorit jer sam pomislila da se radi o običnom kamenu. Bio je jako vruć", izjavila je Suzi Kop čiju je kuću meteorit pogodio i završio u sobi njenog oca.
 
Meteoriti dostižu visoku temperaturu zbog ogromnog trenja i pritiska koji se javljaju dok padaju kroz Zemljinu atmosferu pri velikim brzinama. Ipak, uglavnom se značajno ohlade kada završe na tlu.
 
Veličina meteorita koji je pogodio kuću u Nju Džersiju je 10 do 15 centimetara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.