VIDEO: Takmičari jurili niz brdo da osvoje kotur sira - redovno bude povreda i nesvestica

Veliki kolut sira koji se kotrlja nizbrdo dovoljan je izazov da jurnjava za njim bude ekstremni sport u jugozapadnoj Engleskoj.
Stotine gledalaca okupilo se u ponedeljak da posmatra desetine odlučnih trkača kako jure kolut od tri kilograma Double Gloucester sira niz skoro opasno strmo Kuperovo brdo, blizu Glostera u jugozapadnoj Engleskoj, prenosi AP.
Prvi takmičar koji bude na kraju trke najbliži siru koji se kotrlja ogromnom brzinom je po tradiciji i vlasnik tog koluta sira.
Trka za "kotrljajućim" sirom održava se na Kupers Hilu, oko 160 kilometara zapadno od Londona, najmanje od 1826. godine, a veruje se da je ovaj "sport"  mnogo stariji. 
 
Ovakav događaj često za sobom povlači i povrede takmičara. Malo njih uspeva da se održi na nogama sve do podnožja brda dugog 180 metara. Tako je ove godine mnogo njih kući otišlo šepajući, a 19-godišnja Kanađanka Delani Irving koja je pobedila u ženskoj trci, jedno vreme je bila bez svesti, prenosi Euronews Srbija.
 
 
"Samo se sećam da sam udarila glavom u nešto, ali sada imam sir", rekla je Irving, koji dolazi iz Britanske Kolumbije. 
 
Met Krola (28) iz Mančestera u severozapadnoj Engleskoj pobedio je u prvoj od nekoliko muških trka. Upitan kako se pripremio, novinarima je rekao: "Mislim da za to ne postoji trening, dovoljno je samo da budete idiot".
 
  • Joki

    31.05.2023 08:31
    Cega se pametan stidi, budala se ponosi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.