Nasmejani Mesi obradovao Albance: Mural sa njegovim likom osvanuo u Tirani

Jedna strana doma za studente medicine u centru Tirane prekrivena je muralom na kojem je argentinski fudbaler Lionel Mesi, preneo je danas Asošiejtid pres.
Nasmejani Mesi obradovao Albance: Mural sa njegovim likom osvanuo u Tirani
Foto: Beta/AP
Argentinski slikar Maksimilijano Banjasko učestvuje na MuralFestu u Tirani i odlučio je da naslika svog idola Mesija.
Mural veličine 25 puta 10 metara sa nasmejanim Mesijem, u dresu argentinske reprezentacije sa brojem 10, pokriva deo zgrade na raskrsnici u blizini glavnih bolnica u glavnom gradu Albanije.
"Ponosan sam što je moj rad postao poznat po slikanju naših idola", rekao je 41-godišnji Banjasko za AP.
 
Banjasko je, takođe, naslikao i mural Dijega Maradone u Napulju, kao i u Majamiju i drugim mestima.
 
Dva dana nakon što je Argentina osvojila Svetsko prvenstvo u Kataru prošle godine, Banjasko je u Buenos Ajresu naslikao mural Mesija kako podiže trofej.
 
"Mesi je najbolji igrač na svetu u ovom trenutku. Danas svet navija za Argentinu zbog Mesija", rekao je Banjasko o Mesiju koji je odlučio da karijeru nastavi u Interu iz Majamija.
 
Helidon Haliti, slikar koji je glavni organizator MuralFesta, rekao je da je Banjasko ponudio druge radove za konkurs. Na pitanje ko je njegov heroj, što je bila glavna tema ovogodišnjeg MuralFesta, odmah je odgovorio - Mesi.
 
"Taj mural će obeležiti veoma interesantan trenutak jer je on (Mesi) prošle godine bio pobednik Svetskog prvenstva, a sada će nas učiniti pobednicima. Siguran sam u to", rekao je Haliti.
 
Tirana je Evropski grad sporta 2023. godine i u tom gradu se održavaju i planiraju brojne kontinentalne sportske aktivnosti. Albanci vrlo dobro znaju ko je Mesi.
 
"Mesi to zaslužuje kao igrač i mi, Albanci, takođe zaslužujemo da uživamo u toj ličnosti svetske klase", rekao je 61-godišnji Arben Stafa.
 
Baškim Tufa, 71-godišnji sportski analitičar, srećan je što je bio u pravu kada je 2005. godine predvideo da će svet imati novu zvezdu u Mesiju kada je prvi put zaigrao za Barselonu. Mesi je od tada neprekidno bio deo njegovih tekstova.
 
Pobeda na Svetskom prvenstvu prošle godine bila je "šlag na torti", rekao je Tufa, dodajući da su Albanci pre nekoliko godina "proždirali" primerke sportskih novina koje su pisale da bi Mesi mogao da dođe u njihovu zemlju.
 
"Sada imaju mogućnost da ga viđaju svaki dan, što je posebno zadovoljstvo za Albance koji su strastveni kada je u pitanju fudbalska lepota čija je Mesi personifikacija", rekao je Tufa.
 
Osim što je bio ljut na kišne dane, Banjasko je uživao u susretima i razgovorima sa lokalnim Albancima noseći ili pokazujući Mesijev dres.
 
"Argentinci su srećni što su imali Maradonu i Mesija", rekao je Banjasko pokazujući tetovažu broja 10 na svojoj levoj podlaktici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.