Do Hela u Poljskoj više neće moći da se ide autobusom 666

Autobus do grada Hel u Poljskoj dugo je bio popularan među turistima, ali su neki hrišćanski konzervativci protestovali zbog broja 666 na autobusu do mesta koje zvuči kao engleska reč "hell" (pakao).
Do Hela u Poljskoj više neće moći da se ide autobusom 666
Foto: Pixabay
Lokalni operater PKS Gdinja saopštio je ove nedelje da do mesta Hel više neće saobraćati autobus 666.
Poslednja cifra broja linije je promenjena pa će tom rutom od 24. juna ići autobus broj 669.
Lokalni mediji navode da je autobuska kompanija promenila broj pod pritiskom hrišćanskih grupa, ali da je već počela da razmišlja o tome da vrati stari broj zbog negodovanja javnosti.
 
Lokalni informativni portal Trojmiasto.pl piše da je lijina radila pod brojem 666 od 2006. godine, prvo kao lokalni vic pre nego što je počela da privlači ljude iz cele Pojske i šire.
 
Neki su išli tim autobusom samo da bi mogli da kažu da ih je do Hela (pakla) odveo 666.
Katolička publikacija Fronda godinama je tražila da se promeni broj autobusa 666 navodeći da ima satanske prizvuke i da da je "prosto glupo" predstavljati "realnost večnog prokletstva kao nešto zabavno".
 
U publikaciji je izraženo žaljenje što su mongi poljski novinari, čak i oni koji su katolici, uživali u tom vicu.
  • leming

    15.06.2023 20:04
    " "prosto glupo" predstavljati "realnost večnog prokletstva kao nešto zabavno" "

    Realnost je da večno prokletstvo, nažalost, ne postoji, jer da postoji, katolički sveštenici bi se našli prvi na udaru, zajedno sa svojom pravoslavnom braćom, ali i islamskim propovednicima. I da, prosto je glupo određivati šta nekom drugom treba da bude zabavno, dok god ta zabava nikome ne šteti. Iako se ja nikad ne bih provozao na pomenutoj destinaciji, ne pada mi na pamet da kritikujem gde se neko drugi, za svoje pare, prevozi, kao i tip i broj prevoznog sredstva kojim to radi.

  • Slobodan

    15.06.2023 10:40
    poruka za "hriscane"
    idite u crkvu i molite se za ove sto putuju linijom 666, tako cete pomoci svima.. i vama i njima ;)
    turisti se provozaju, uzivaju.. popiju koje pivo, pojedu nesto lepo, a vi u crkvi se molite za njihov spas, milina. sve na svom mestu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.