VIDEO Podvodni koncert na Floridi: "Žuta podmornica" i "Mala sirena" za zaštitu koralnih grebena

Stotine ronilaca je u subotu na koralnom arhipelagu na južnom delu Floride slušalo podvodni koncert koji je upriličen u cilju skretanja pažnje na neophodnost zaštite koralnih grebena.
Reč je o podvodnom muzičkom festivalu koji se održava u oblasti Nacionalnog morskog utočišta poznatijeg kao Florida Kiz.
Učesnici festivala su plivali među šarenim podvodnim svetom i svirali. 
Sve ovo emitovala je lokalna radio stanica, a muzika se prenosila u moru kroz vodootporne zvučnike.
 
Okeanska plejlista uključivala je: "Žutu podmornicu" Bitlsa, "Fins" Džimija Bafeta i temu iz "Male sirene".
 
 
Pesme su bile ispresecane porukama o podizanju svesti ronilaca, o načinima da se smanji uticaj na životnu sredinu i da se vodi računa o grebenima čij je bogat biodiverzitet doveo do toga da se nazivaju kišnim šumama mora.
 
 
Iako je primarna svrha festivala bila da podstakne očuvanje grebena, on je takođe pružio jedinstveno podvodno iskustvo. "Sirene" i drugi kostimirani likovi dodali su jedinstvene vizuelne elemente celom doživljaju. 
  • milenko

    11.07.2023 05:59
    Odlično !
    Predlažem isto ovo u Dunav(za spas Dunava) kod NS!. Neka 'svira' južni vetar sa cecom i ostalim turbo-shit-pink zvezdama !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.